La ciutat es vesteix de blanc fins a mitjanit

La 5a edició de la Nit en Blanc arriba aquest dissabte 4 de juny

A les 17 hores d'aquest dissabte 4 de juny dóna el tret de sortida la 5a edició de la Nit en Blanc, una jornada organitzada per Sant Cugat Comerç amb la finalitat de dinamitzar el comerç i donar la benvinguda a l'estiu. La festa es viura` dins i fora de les botigues. Mentre que a l'interior s'oferiran tastets i experiències molt variades, fora s'organitzen activitats de tot tipus i per a totes les edats.

Segons el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, l'objectiu de la Nit en Blanc és "que tant la gent de Sant Cugat com la de fora hi participi". A més, matisa, "la Nit en Blanc no és una activitat per vendre com a tal, la idea és que els comerciants puguin gaudir i conèixer millor els seus clients." En l'edició de 2015 la Nit en Blanc va tancar amb un total de 10.000 visitants.

Les activitats més destacades

La Nit en Blanc, la nit dels comerciants FOTO: Lali Puig

Les activitats es duran a terme entre les 17 i les 24 hores, tot i que l'activitat del Mural Solidari la Caixa també es farà durant el matí. En aquest cas hi haurà dues franges, d'11 a 14 hores, i de 17 a 22 hores. Aquest mural es farà al carrer Santiago Russinyol i consisteix a què tothom que s'hi acosti pugui deixar la seva empremta en un mural gegant ple de mans. Cada mà es convertirà en una donació per a tres entitats (Epona, Infinits Somriures i l'Associació de Suport de Salut Mental).

L'altra activitat solidària es farà a plaça d'Octavià acollirà l'activitat de Fotografia 3D, que compta amb el suport i la col·laboració del Grup Catalònia. Tothom que tingui la targeta de Sant Cugat a la Butxaca podrà fer-se una fotografia en 3D en un Photo-call amb una imatge del Monestir com si sobrevolés la ciutat. Sant Cugat Comerç contractarà dues persones amb discapacitat intel·lectual per ajudar en l'organització de l'activitat.

Un total de 26 establiments associats participaran en el Concurs d'Aparadors de la Nit en Blanc. Tots els comerços que hi participen hauran de decorar el seu aparador i el més innovador i/o original serà el vencedor. Pel que fa a activitats relacionades directament amb el comerç també es farà la presentació de l'aplicació Sheekr i una desfilada de moda amb la participació de quatre botigues.

Molta música

La música estarà a tots els racons de la ciutat FOTO: Lali Puig

D'entre totes les propostes musicals en destaquen dues. La primera és una Marató de Country que es farà a la plaça de Barcelona. Durant dues hores i mitja sonaran 40 cançons de country seguides amb l'objectiu de ballar i practicar les diferents figures que hi ha dintre d'aquest estil de ball. Hi assistiran persones de tot el Vallès.

D'altra banda, l'escola Fusió i l'Escola de Balls de Saló realitzaran a la plaça de Barcelona una actuació musical conjunta dirigida a balladors de swing. Hi haurà una orquestra formada per aproximadament 30 membres, la Big-Band Fusió, que tocarà música en directe per a 40 parelles de balladors de swing. També es convidarà als assistents a aprendre a ballar. 

Entre altres propostes es farà també una Batucada Popular; DJ, videoclips, música pop i performance en una activitat musical per al públic jove a la plaça dels Quatre Cantons (que organitza ESART), i actuacions de petit format organitzades per grups instrumentals que aniran apareixent en directe per fer la seva actuació.

El blanc com a protagonista

A banda d'aquestes activitats, hi haurà moltes actuacions repartides per tota la ciutat. També es podrà gaudir d'activitats de degustació (tastets), de moda, classes de ball en directe, música en directe, promocions dels establiments, i acumular punts amb la targeta Sant Cugat a la Butxaca.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem