La recepta de la setmana: Salmorejo

Amb la calor, la piscineta i les poques ganes de cuinar; l’estofat de favetes i l’escudella barrejada ja no venen tant de gust com al febrer. El salmorejo és ideal per aquesta època de l’any.

Ingredients:

  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 1 barra de pa tipus baguette, si pot ser de fa uns dies
  • 2 alls
  • 13 culleres soperes d’oli d’oliva
  • 5 culleres soperes de vinagre de Jerez
  • Pernil salat tallat a tires
  • 6 Ous durs tallats a daus

Instruccions:

  1.  Per començar, triturem els tomàquets amb els alls fins que quedi líquid.
  2. A continuació, ho colem amb un xino, sinó teniu un xino com jo feu servir un colador i una cullera per anar remenant per tal de treure les pells.

  3. Posem en un bol el tomàquet colat i el pa i el deixem reposar 10 minuts.

  4. A continuació, afegim l’oli i el vinagre i triturem durant uns 7 minuts o fins aconseguir que tots els ingredients estiguin integrats i tingui una textura de puré.

  5. Ho deixem refredar a la nevera unes 6 hores i ho servim amb el pernil i l’ou dur.

       
Més informació
 
Comentaris

Destaquem