contingut promocionat
Tot Teràpia

Opinió: Els beneficis de llegir contes als nostres fills

ESPAI PUBLICITARI. Compartir estones de lectura amb els infants pot ajudar-los en molts aspectes del dia a dia

Compartir l'experiència de llegir un conte amb els nostres fills a qualsevol hora del dia pot ser molt més important del que pensem, perquè a través d'aquesta simple activitat ens permetem relaxar-nos, gaudir de la lectura i de la companyia mútua; creant noves complicitats i permetent amb això anar desenvolupant llaços afectius encara més forts fets a través de la fantasia compartida.

Sumat a l'anterior, resulta una excel·lent eina per ajudar als nens a estructurar el seu pensament, estimulant subtilment el llenguatge i la imaginació.

El fet d'escoltar contes en un ambient còmode i familiar promou que els nens siguin més reflexius sobre com actuen diàriament, comprenent de quina manera han d'actuar amb els seus pares i aprenent a distingir el que és bo del que és dolent. Estimula a més la memòria i les ganes d'expressar-se, ampliant la seva capacitat de percepció i comprensió.

Els beneficis

En l'àmbit emocional, els contes permeten que des d'un espai lúdic ens enfrontem als nostres propis temors, identificant emocions que els personatges demostren al llarg de la història, podent ampliar la nostra sensibilitat i empatia davant del que pot passar-li als altres.

És també una bona eina per tranquil·litzar als nostres fills i augmentar la seva sensació de control sobre alguna cosa que pugui estar-los causant ansietat i inquietud i ens permet ajudar-los a preparar-se per a l'hora de dormir i que descansin adequadament.

En l'àmbit intel·lectual, és un bon recurs per ajudar-los a ampliar el seu vocabulari, potenciar la seva capacitat de comprensió oral i escrita, millorar la seva capacitat de síntesi i concentració, podent influir positivament en el seu acompliment escolar.

A través de compartir la lectura d'un conte amb els nostres fills, els transmetem confiança, seguretat i atenció; elements necessaris perquè sentin la comoditat de poder abordar situacions que ells valoren com a complicades, sentint-se acollits i resolent-les en conjunt dins d'un context lúdic, màgic i diferent.

No fa falta que siguem experts a explicar contes -cadascú de nosaltres té un estil diferent per fer-ho i cada estil és únic i especial- només es necessiten ganes i la seguretat que sens dubte serà un moment diferent, divertit i que val la pena realitzar. Dedicar temps a llegir contes als nostres nens és sens dubte un dels millors regals que podem oferir-los doncs enfortim els nostres llaços afectius i potenciem subtilment la seva autoestima.

Contingut patrocinat per:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem