contingut promocionat
Tot teràpia

Opinió: És un problema que els nostres fills no s'asseguin bé?

Una mala posició a la cadira pot indicar problemes musculars en els infants

Sempre que veiem al nostre fill mal assegut a taula pensem que és un tema de comportament el que el porta a estar així. Per més que li diem "asseu-te bé" no aconsegueix mantenir la postura per molt temps. Aquesta acció podria estar indicant-nos que el nen no està processant bé els estímuls sensorials que rep.

Aquests nens, a més de fer-ho a casa, fan el mateix al col·legi. No aconsegueixen mantenir la postura i contínuament s'estan movent, s'estiren damunt de l'escriptori, recolzen el cap damunt dels seus braços...

Aquest aspecte és més greu del que sembla. El fet que el nen hagi d'estar controlant la seva postura i no ho faci de manera inconscient com ho fan la resta de nens, pot perjudicar-lo a l'hora d'estar atent a l'explicació del professor, a més d'estar consumint una energia extra.

Per què passa això?

Això passa a causa que el cos del nen no posseeix un to muscular adequat, és a dir, els músculs del seu cos no tenen la tensió suficient que li permet mantenir una postura adequada.

Això és producte, en molts dels casos, que el nen no està integrant ben la informació sensorial que li arriba. Parlaríem més concretament de la informació propioceptiva, és la que ens arriba al cervell a través dels músculs i articulacions indicant-nos en quina posició es troben i amb quina tensió, entre altres coses.

Aquestes característiques de no asseure's bé també poden venir acompanyades de problemes de planificació dels moviments, falta de control de la seva força, xocs freqüents amb portes, persones i coses; o problemes d'escriptura, agafar malament el llapis, escriptura poc clara i dificultat per organitzar els quaderns.

Per concloure, afegir que aspectes que causen greus disputes en les famílies i que sempre s'han atribuït a problemes de comportament "ho fa perquè vol, per molestar" o "ho fa per provocar-nos" poden no ser així, el nen pot estar intentant asseure's bé però el seu cos no pot mantenir la postura, i si la manté, és per poc temps.

Seria recomanable realitzar una exploració per un Terapeuta Ocupacional certificat en Integració Sensorial, ja que això podria ajudar-nos a solucionar el problema o anticipar-nos dificultats que ens trobarem durant el desenvolupament escolar del nostre fill.

Contingut patrocinat per:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem