contingut promocionat
Tot Teràpia

Opinió: els principals beneficis de la musicoteràpia

ESPAI PUBLICITARI. Alguna vegada has pensat per què la música produeix tants efectes en nosaltres?

La música no és només una expressió artística que gaudim i ens commou, el seu propòsit en la nostra vida és encara més ampli.

A l'úter de les nostres mares comença la nostra primera experiència musical. L'orella interna és el primer òrgan en desenvolupar-se i ens ajuda a entendre el món que ens envolta. Fins i tot en els últims tres mesos de l' embaràs també som capaços de percebre sorolls externs com la veu de la nostra mare, melodies i sons. És per aquest motiu que en néixer ja som musicals i rítmics de forma innata. El balanceig, les cançons de bressol i el so del cor de la mare ens ajuda a calmar-nos ja que ens recorden el nostre món intrauterí en el qual ens sentíem tan protegits.

Com treballa la musicoterapia?

La musicoteràpia aprofita aquesta connexió innata amb la música i la utilitza com a eina terapèutica per millorar diverses problemàtiques en l'àrea emocional, cognitiva, social i psicomotriu. A través d'aquesta comunicació no verbal, el terapeuta utilitza la música per arribar a llocs on a vegades les paraules no poden arribar.

A grans trets, els efectes positius de la musicoteràpia són diversos. En el cas de l'autisme, la psicoteràpia musical és capaç de crear vincles i estimular la comunicació de forma molt natural a través d'instruments, ritmes i melodies. En malalties degeneratives (demència, Parkinson , Alzheimer) o lesions cerebrals, l'ús de la música com a eina terapèutica té el poder d'estimular les parts danyades del cervell i crear noves connexions neuronals. En nens amb problemes d'atenció, el ​​treball a través de la música ajuda a reduir els nivells d'ansietat, mantenir l'atenció, canalitzar el moviment i proporciona una via d'expressió i descàrrega de tensions.

Les tècniques de la musicoteràpia

Per dur a terme aquesta teràpia s'utilitzen mètodes com la improvisació amb instruments musicals, exercicis rítmics, percussió corporal, imitació de patrons rítmics, creació i interpretació de cançons i melodies, exercicis de respiració i relaxació...

El poder de la música com a eina terapèutica és tan immens que beneficia a l'ésser humà des del naixement fins a la vellesa i millora la qualitat de vida i el benestar de les persones se a les seves necessitats. L'aplicació d'aquest mètode en psicoteràpia és un gran avanç per a la salut ja que els seus resultats són sorprenents .

Contingut patrocinat per:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem