contingut promocionat
Glòria Rovira

Què és la mediació?

ESPAI PUBLICITARI. La mediació està adquirint gran importància a tots els processos legals

La mediació és un sistema de negociació assistida que permet que les parts involucrades en un conflicte el resolguin per si mateixes, actuant el mediador com a conductor en les sessions ajudant-los perquè trobin una solució satisfactòria.

És un mètode alternatiu i flexible que proporciona un context pacífic on les parts poden seure a dialogar i acordar, a través d’un tercer imparcial, idoni i qualificat, amb la finalitat de posar fi a la controvèrsia i arribar a acords entre parts. 

Ells són els protagonistes i poden, amb l’ajuda del mediador, arribar a la millor solució possible amb el menor cost. És un mètode utilitzat sovint en la tasca diària d’un bon advocat, ja que sempre és millor intentar solucionar de comú acord els conflictes per evitar despeses innecessàries, i més actualment, que l’Administració de Justícia és més lenta i avui en dia presenta més inseguretat jurídica a causa de la crisi econòmica.

La mediació en si està adquirint gran importància perquè és un procediment de fàcil tramitació, poc costós i de curta durada, basat en la voluntarietat i lliure decisió de les parts i en la intervenció del mediador que ajudarà a trobar una solució dialogada i voluntària, i no per imposició de tercers, com passa amb el sistema judicial i el sistema arbitral que és molt car i està a l’abast de ben pocs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem