Sant Cugat Comerç impulsa un "directori de comerços a domicili" davant el confinament

Sant Cugat Comerç, en una iniciativa conjunta amb comerços de tot Catalunya, vol unir el comerç de la ciutat davant la paralització del sector

L'Associació Sant Cugat Comerç, juntament amb onze associacions de comerciants de Catalunya, han creat un directori digital on s'ofereixen productes a domicili. Sota el paraigua de la campanya SlowShopping.cat, Sant Cugat Comerç està articulant una iniciativa que ajudarà a reaccionar positivament el comerç local dels pobles i ciutats de Catalunya en temps de confinament i de paralització general de l'economia del país pel coronavirus.

Els comerços adherits a les principals associacions de Cerdanyola del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Sentmenat, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Cugat del Vallès, Rubí, Ripollet, Premià de Mar, Manlleu i les associacions dels barris barcelonins de Sants, el Cor Eixample i el Cor d'Horta, que representen a més de 1.700 comerços associats, ja formen part del "directori de comerços a domicili", una iniciativa que pretén portar les compres de proximitat a les llars dels clients que actualment es troben confinats a les seves llars.

Per fer-ho possible, el portal posa a disposició de tots els clients interessats les dades de contacte de comerços locals que segueixen oberts al públic o que ofereixen la possibilitat de fer entregues a domicili. Sant Cugat Comerç i l'associació PEUC són els impulsors de la iniciativa i asseguren que "és una acció solidària amb els comerços de proximitat de les ciutats i pobles de Catalunya".

El comerç de proximitat és un dels principals afectats per la crisi propiciada pel coronavirus. Molts negocis han tancat o han reduït la seva activitat al mínim, i segons Jesús Carballo, gerent de l'associació santcugatenca i un dels impulsors de la campanya, "hem de pensar solucions imaginatives per fer front a la crisi, i aquesta és bona per a tothom, ja que els clients poden seguir comprant al comerç de confiança sense sortir de casa".

Des del portal SlowShopping.cat els usuaris poden seleccionar el seu barri o localitat, utilitzar un desplegable amb diferents categories de comerç i trobar les dades de contacte per seguir fent compres responsables, aquesta vegada des de casa.

La campanya s'ha iniciat amb una dotzena d'associacions de comerciants catalanes però qualsevol associació de comerciants s'hi pot adherir contactant directament des del portal de Sant Cugat Comerç o SlowShopping.cat.

L'Associació sol·licita "mesures urgents i extraordinàries"

L'Associació Sant Cugat Comerç viu amb preocupació la situació d'indefensió i desconcert que pateix la majoria dels comerços de la ciutat, davant la crisi sanitària i econòmica provocada per l'epidèmia del coronavirus COVID-19, apunten en un comunicat.

Més info: La supervivència del comerç de Sant Cugat, en perill pel coronavirus

És per aquesta raó, que l'entitat santcugatenca sol·licita "mesures urgents i extraordinàries" per fer front a la suspensió de l'activitat comercial. "És urgent posar en marxa mesures econòmiques que garanteixin la liquiditat a les empreses, especialment a les petites i mitjanes i als autònoms, per evitar el tancament de molts negocis", senyala Jesús Carballo, gerent de Sant Cugat Comerç.

Per aquesta raó, i davant la situació d'excepcionalitat, l'associació comercial posa a la disposició de tot el comerç, restauració i oci de la ciutat, les infraestructures comunicatives de Sant Cugat Comerç. "En moments tan complicats, hem de ser responsables i estar a l'altura de les circumstàncies com a associació, oferint solucions innovadores i servint de vehicle per a la canalització de les necessitats del comerç de la ciutat, sigui associat o no, a través dels nostres canals de comunicació", afirma Carballo.

Sant Cugat Comerç fa valdre les accions de molts comerços de la ciutat que, tot i tenir el negoci tancat a causa de l'emergència sanitària, repensen els seus serveis i ja estan realitzant entregues a domicilis.

Igualment, l'associació obre una nova línia de comunicació i distribució amb tot el comerç no associat mitjançant WhatsApp (690.85.82.30 / 637.76.12.42). Cadascun dels comerços que enviïn una notificació a través d'aquests números, rebran al moment totes les novetats que vagin apareixent.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem