Una aplicació de mòbil per l'accessibilitat als comerços de Sant Cugat

L'aplicació per a mòbils Mapp4all permetrà als usuaris conèixer quins comerços de Sant Cugat afavoreixen l'accessibilitat a clients amb diferents problemàtiques, del celiaquisme fins la mobilitat reduïda

Els ciutadans de Sant Cugat podran consultar l'accessibilitat dels seus comerços per a persones amb diversitat. Així ho han assegurat avui a una compareixença al CEO i fundador de l'aplicació per a mòbils Mapp4all, Josep Esteva, juntament amb Xavier Lao, director de zona de La Caixa, i les tinentes d'alcalde Susanna Pellicer i Joana Barbany i la regidora Mayte Pérez. I és que Mapp4all ha arribat a un acord de col·laboració amb el consistori per digitalitzar l'accessibilitat dels comerços santcugatencs per a tot tipus de persones.

Es tracta d'una mesura que intenta assolir l'"accessibilitat total" perquè qualsevol persona que vulgui pugui venir a Sant Cugat i gaudir de totes les seves possibilitats, segons el que ha indicat la tinenta d'alcaldia de Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, que ha explicat que s'ha realitzat un "pla d'ocupació per recollir establiment per establiment les dades dels comerços de Sant Cugat" que durarà sis mesos "perquè qui vingui a la ciutat pugui tenir tota aquesta informació". La diagnosi es durà a terme per dues persones, i les dades recollides es registraran a l'aplicació Mapp4all, que ja està en funcionament i pot descarregar-se de forma gratuïta.

No es tracta només d'una aplicació per a persones amb problemes de mobilitat, ja que, segons el CEO i fundador Josep Esteva, també "parlem de gent que té mascotes, al·lèrgies, mobilitat reduïda, persones amb gossos pigalls...". Amb aquesta eina, es vol donar una "informació transversal" amb persones que es trobin amb diverses afectacions a la vegada. D'altra banda, a més, assegura que ja fa temps que l'app està en funcionament, i que "és 100% gratuïta, col·laborativa, desenvolupada en 9 idiomes i que funciona a escala mundial".

La recollida de dades, segons la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Innovació, Joana Barbany, "es durà a terme en sis mesos" i permetrà buscar a la ciutat amb facilitat per trobar aquells comerços que incloguin opcions respectables per cada necessitat. Tot i això, l'aplicació inclourà una informació "en positiu", ja que, tal com explica la regidora de comerç, Mayte Pérez, pels comerços "moltes vegades no és fàcil dur a terme la tasca" d'adaptar el negoci, i hi ha "barreres arquitectòniques urbanístiques que dificulten l'accessibilitat". En aquest sentit, Barbany ha volgut aclarir que "no descarta ajudar els comerços a trencar les limitacions" per afavorir la inclusió dels clients amb diversitat a la ciutat, i que en part "per això serveix l'anàlisi de les dades".

Finalment, cal destacar l'aportació de 20.000 euros que La Caixa ha destinat a aquest projecte. El seu director de zona, Xavier Lao, ha mostrat la seva confiança en l'èxit de l'aplicació a la localitat, ja que "si a alguna ciutat això pot funcionar és a Sant Cugat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem