VÍDEO I FOTOS: El Bar Mono ja ha inaugurat amb ganes de mantenir-se "un espai de trobada"

L'equip, amb part dels treballadors de l'antic Mesón, té intenció de mantenir l'essència i l'activitat de l'històric bar

Els ulls estaven posats al Mesón des de feia setmanes, quan els propietaris el van traspassar al Bar Mono. L'històric espai freqüentat per personalitats de la història de Sant Cugat com Gabriel Ferrater i els seus estudiants ha passat a mans d'un grup d'amics, i algunes persones hi han passat el dia de la inauguració, divendres 18 de març, a veure com havia quedat el canvi.

Per què El Mesón ha traspassat i s'ha convertit en el Bar Mono?

Una cosa que crida l'atenció quan s'arriba a l'entrada és la quantitat de plantes que cobreixen el porxo de fusta. Sota les fulles hi trobem el cartell lumínic: "Bar Mono". I a sobre el porxo, el ja conegut cartell de metall de "El Mesón". Haykel Vidal, un dels tres actuals propietaris, ens avança que volen alçar el rètol i millorar la il·luminació perquè es vegi millor i "fer-li un homenatge".

Els treballadors, alguns provinents de l'equip de l'antic Mesón i d'altres veïns de la ciutat, diuen estar contents amb com ha quedat. L'equip d'organització sí que ve del primer Bar Mono de la plaça del Pi de Barcelona, que encara està en funcionament.

L'exterior del Bar Mono manté el rètol de 'El Mesón'. FOTO: Cristina Cabasés

Els veïns, alguns no saben ben bé de què va la cosa, d'altres es mostren escèptics i d'altres els sembla que ha quedat "bonic". Alguns, amb sentit de l'humor, ni s'adonen del canvi: "La veritat és que hem entrat perquè havíem d'anar al lavabo", confessa un senyor.

A l'entrada hi ha una dona que demana pel director de sala. No li agrada el canvi de nom. De fet, va provocar fa unes setmanes bastant rebombori a Sant Cugat l'herència de l'edifici. Huc Sanchón, el responsable de sala, li explica que han mantingut alguns records de l'antic local i convida a la gent a que vingui al bar i "canviï d'opinió". 

Més info: L'Associació Gabriel Ferrater recull firmes perquè es mantingui el nom de El Mesón

Vidal coincideix amb Sanchón: "Entenem que és un lloc amb molt patrimoni, tot i que últimament ja no feia la funció que feia fa uns anys", diu. "Nosaltres tenim ganes que el Bar Mono continuï sent un lloc de trobada pels santcugatencs. Al pis de dalt tindrem sales on les associacions, empreses i grups grans d'amics es podran reunir". L'home ens acompanya a veure les fotos antigues penjades a la paret del menjador: la família original de propietaris, una actuació dels castellers davant El Mesón i una imatge de l'edifici quan a la plaça encara hi entraven vehicles.

L'exterior del Bar Mono manté el rètol de 'El Mesón'. FOTO: Cristina Cabasés

L'exterior del Bar Mono manté el rètol de 'El Mesón'. FOTO: Cristina Cabasés

 

A dins també es mantenen alguns rètols originals. Passejant pel bar l'ambient està tranquil, amb l'aforament a mig gas. Vidal ens explica que volen començar a poc a poc perquè l'equip "s'adapti al lloc i es vagin coneixent entre ells". Un dels treballadors apunta que de moment no han obert la terrassa per no tenir molt volum de feina. "Volem atendre bé a la gent, sobretot els primers dies", detalla Vidal. 

El que tampoc ha obert encara és la primera planta, que encara s'està acabant de reformar. El propietari li dona uns vint dies, "aproximadament". Es tracta d'un espai per grups grans i famílies "que no hi cabrien al menjador de la planta baixa".

La carta del Bar Mono. FOTO: Cristina Cabasés

La carta del Bar Mono. FOTO: Cristina Cabasés

 

El dia de la inauguració hi havia un cel grisós, ni acabava de ploure ni acabava de sortir el sol. Ho anirem veient a mesura que l'engranatge del Bar Mono es vagi escalfant i els santcugatencs el vagin coneixent. De moment, és el nou bar de la plaça d'Octavià, que és prou repte per començar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem