La Xurreria Sant Cugat tanca després de 41 anys

Jordi Miras, propietari de la xurreria del carrer de Josefina Mascareñas, ha decidit tancar el negoci definitivament

La Xurreria Sant Cugat, ubicada a la plaça de Tardor, ha tancat. Després de 41 anys d'activitat, el propietari, Jordi Miras, ha decidit abaixar la persiana definitivament després de no superar l'impacte econòmic de la pandèmia i l'increment dels preus de les matèries primeres i l'energia. Comerç emblemàtic santcugatenc, va ser la primera xurreria de Catalunya en oferir xurros sense gluten.

Més info: La xurreria Jordi Miras arriba als 40 anys superant obstacles

"S'ha lluitat molt, però no he pogut aguantar. Em fa molta ràbia no poder salvar la situació, tot i que molta gent del poble m'ha donat molt suport", ha explicat Jordi Miras, que ha afegit: "Era la meva vida i és molt dur. Els clients eren com la meva família". El 22 de juny va tancar, amb la voluntat de reobrir després de l'estiu, com feia cada any, però ha estat inviable.  Durant els estius, obria la xurreria a Sant Antoni de Calonja, però des de la Covid-19 que no hi va tornar.

Jordi Miras: "Des de petit estava a la xurreria amb els meus pares"

Van ser els seus pares qui van fundar la xurreria ara fa 41 anys, al costat de l'antic camp de futbol de la rambla del Celler. Quan va anar a terra, es van traslladar a la ubicació actual i ell es va fer càrrec del negoci. Des de petit ha estat envoltat de xurros i la clientela santcugatenca. De fet, Miras agraeix tot el suport rebut de santcugatencs.

"Des de petit estava a la xurreria amb els meus pares. Feia 40 anys que estàvem al poble, era un negoci emblemàtic", emfatitza. Ara, Miras ha trobat feina en una benzinera i no tanca la porta a reobrir una xurreria en el futur si es recupera econòmicament: "És la meva vida i la meva vocació". 

La Covid-19 va tenir conseqüències fatals pel negoci. La clientela va caure en picat, però va haver de seguir pagant rebuts com els autònoms. "La bola s'ha anat fent gran", lamenta. A més, en tenir alguns pagaments d'autònoms pendents, no va poder accedir a les subvencions i ajudes a negocis. Amb tot, destaca que l'Ajuntament de Sant Cugat sí que li ha fet costat.

Jordi Miras té una gran experiència en l'elaboració de xurros amb i sense gluten FOTO: Bernat Millet

Jordi Miras, propietari de la Xurreria FOTO: Bernat Millet

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem