Aterra a Sant Cugat LUMÍNIC, el festival que vol democratitzar la fotografia

La programació d'enguany compta amb artistes consagrats i emergents que exploren el concepte de límit des de diferents punts de vista

El festival de fotografia LUMÍNIC torna a omplir els carrers i galeries de Sant Cugat de l'11 de juny al 17 de juliol en una edició que reuneix 15 exposicions de 55 artistes. En la seva 3a edició, sota el concepte (NO)LIMITS, els artistes, consagrats i emergents, exploren la idea del límit a través de diferents perspectives i registres fotogràfics. "El llenguatge fotogràfic permet parlar de qualsevol tema" ha assenyalat Marc Vidal, codirector del Festival.

La Rambla del Celler (davant de l'Ajuntament), el Centre d'Art Maristany, el Casal de Cultura de Sant Cugat, els murs de la Biblioteca Gabriel Ferreter o l'EMD Valldoreix seran alguns dels espais que acolliran les exposicions. Laura Wilson, Jose Luis Carrillo, Verónica Losantos o Bigas Luna són només alguns dels noms dels 55 artistes que participaran en el certamen.

Luminic Museu. FOTO: Ajuntament

Luminic Museu

La inauguració serà el proper dissabte 11 de juny al Museu del Monestir de Sant Cugat a les 12:00 hores. A més, durant els dies del festival la ciutat acollirà exposicions, tallers i conferències de fotografia d'autor. Un taller-laboratori, la presentació de dos llibres editats per l'editorial LUMINIC o taules rodones complementaran la programació dels espais expositius en uns dies dedicats a la fotografia.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, agraeix poder recuperar "els espais culturals que s'havien perdut", entre els quals inclou els carrers, "un espai que permet democratitzar la cultura i fer-la accessible per a tothom".

Novetats d'enguany

L'organització celebra la internacionalització del festival que enguany compta amb la participació d'una comissaria argentina, Daniela Pafundi, encarregada de comissionar l'exposició Lo que vemos, lo que nos mira en la que col·laboren més de 19 artistes argentins.

A partir de la pandèmia, volen "no només ser un festival puntual sinó una plataforma que promogui la fotografia durant tot l'any" ha assenyalat Vidal. A més, seguint les seves línies d'actuació (igualtat, valors socials i educació), enguany participen amb escoles, com l'IES Leonardo Da Vincci de Sant Cugat o Elisava, busquen la paritat de gènere i fan ressò de temes socialment actuals com les fronteres.

Més info: El festival LUMÍNIC tornarà a omplir Sant Cugat de fotografia

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem