11 artistes d'arreu de Catalunya exposaran a la XXI Biennal d'Art Contemporani Català

El resultat es podrà veure exposat al Centre d'Art Maristany a partir del 5 de setembre

El jurat de la XXI Biennal d'Art Contemporani Català ha donat a conèixer els 11 artistes seleccionats que exposaran al mes de setembre al Centre d'Art Maristany de Sant Cugat del Vallès. Aquests seran Guillem Arquer (Sant Fost de Capsentelles), Mariona Berenguer (Sant Cugat del Vallès), Irene Bou (Mataró), Adrià Gamero (Olot), Anna Ill (Vilanova i la Geltrú), Carles Llonch (Lleida), Joan Pallé (Badalona), Anna Pascó (Esplugues de Llobregat), Yurian Quintanas (Tona), Eduardo Ruiz (Barcelona) i Sebastián Ruiz (Montcada i Reixach).

Onze artistes que han estat seleccionats entre les 68 propostes rebudes a la convocatòria d'enguany de la Biennal. "La més participada, sent la Biennal amb més quantitat de propostes i més qualitat", ha remarcat Jesús Vilamajó, director de l'Embarrat de Tàrrega i membre del Jurat, explicant que en la primera selecció es van escollir una trentena de propostes.

En el mateix sentit s'ha expressat Josep Canals, galerista i fundador de la Biennal, dient que "aquesta serà una de les millors biennals no solament de Catalunya, sinó de l'estat, i amb projecció europea". Una biennal que a partir d'aquest any es replanteja, deixant la itinerància habitual i passant a exposar-se exclusivament a Sant Cugat.

Una biennal que vol seguir sent referent i exportadora de la marca Sant Cugat. "Ens agradaria que tots els projectes que fem com a ciutat poguessin ser exportats, i aquest té la projecció assegurada", ha fet valdre Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat. Una iniciativa, que a més, ha destacat, és "una oportunitat per als joves creadors del país", ja que la convocatòria és exclusiva per a joves d'entre 25 i 35 anys, i entre els quals enguany hi ha una artista santcugatenca, Mariona Berenguer, "fet que ens enorgulleix encara més", ha afirmat Fortuny.

L'exposició de les obres seleccionades es podrà veure al Centre d'Art Maristany del 5 de setembre al 5 de novembre.

Presentació dels artistes seleccionats. FOTO: TOT Sant Cugat

El jurat de la Biennal enguany ha estat format per Manuel Aramendía, vicedegà de Cultura de la Facultat de Belles Arts de Barcelona; Aida Martín, historiadora d'Art i comissària; Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo; Ricard Planas, Editor de Bonart; Jesús Vilamajó, director de l'Embarrat, i Josep Canals, galerista i fundador de la Biennal.

La Biennal d'Art Contemporani Català va néixer l'any 1997 de la mà de Josep Canals. Una biennal actualment organitzada per Canals-Galeria d'Art, juntament amb l'Ajuntament de Sant Cugat i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu d'estimular i de promoure la creativitat dels joves artistes visuals, posant especial atenció en els components d'innovació i experimentació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem