233 alumnes de 33 instituts del Vallés Occidental participen en el Concurs Ficcions

El col·legi Viaró de Sant Cugat forma part de la iniciativa

Fins a 233 alumnes del Vallés Occidental han participat en el Concurs Literari Ficcions. El passat 23 de febrer es va tancar el termini d'inscripció, que es feia enviant un primer capítol, amb l'únic requeriment de crear una història original. Aquesta ha estat la vuitena edició del concurs, sempre adreçat a joves d'entre 14 i 18 anys.

En aquesta edició s'ha batut el rècord de participació amb un total de 3.204 alumnes de més de 360 escoles i instituts catalans. Respecte a la setena edició, el País Valencià i les Illes Balears són les que més han crescut amb un 30%. L'edició de l'any passat la va guanyar un grup d'estudiants de l'institut IES Escola Industrial de Sabadell, amb una història anomenada 'El temor de l'oblit', i el premi va ser un iPod Shuffle.

L'única escola santcugatenca que ha aportat participants en aquesta edició ha estat el Col·legi Viaró. A la resta del Vallés Occidental, les escoles en les quals estudien més participants són: l’Escola Vedruna Vall, l’IES Mont Perdut i l’Escola Joaquina Vedruna, de Terrassa. A Sabadell el Centre d’Estudis Ramar 2 i el Col·legi Sant Joan Bosco. També destaquen el FEDAC de Castellar del Vallès, l'IES de Castellbisbal i el Col·legi Nuestra Señora de Montserrat de Cerdanyola del Vallès.

Com funciona el concurs?

El Concurs Ficcions, sota el lema "l'aventura de crear històries" és un concurs literari que pretén consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana referència. El funcionament és el següent: es proposen als alumnes cinc fragments extrets de llibres d’autors de la talla de Paula Hawkins, Josep Torrent, Flavio Soriga, Jordi Sierra i Fabra i Patrick Modiano. A partir d’aquests inicis, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grups de 2 o 3 persones.

El jurat, format per persones vinculades al món literari i educatiu, valorarà les històries segons la seva qualitat i originalitat. El veredicte està previst que es faci públic a mitjans d'abril i l'entrega de premis al maig.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem