25 anys de La GaLeRia Batlle Argimon a Sant Cugat

El 28 d’abril de 1998 es va inaugurar el projecte que Eduard Batlle va concebre com a punt de trobada entre artistes, públic i galerista i com a lloc de diàleg, difusió i promoció de la creació

La història de La Galeria Batlle Argimon de Sant Cugat està lligada a una figura clau i aquesta no és una altra que la d’Eduard Batlle, pal de paller d’una família que s’instal·là a Sant Cugat de manera fixa des de l’any 1975. Eduard Batlle ja feia anys que volia instal·lar una galeria a la ciutat, però no va ser fins a l’any 1997 que va trobar un local al carrer Sant Jordi i va començar a pensar com seria aquest espai. “Amb els anys t’adones que tantes coses que havíem parlat s’assemblen tant al somni inicial que et quedes parat pensant en què la vida et supera”, reflexiona Jordi Batlle, fill d’Eduard Batlle. “Ell va estar a La Galeria Sala Parés durant 45 anys de la seva vida i per a nosaltres sempre ha estat un referent a seguir”, recorda Jordi Batlle.  Malauradament, una malaltia va impedir que Eduard Batlle veiés el seu somni fet realitat.

Eduard Batlle, impulsor de La Galeria. FOTO: Cedida

Eduard Batlle, impulsor de La Galeria. FOTO: Cedida

Un espai on les peces llueixen  

A l’espai de Sant Cugat han volgut fugir de la massificació que ja coneixien per una botiga que encara conserven al carrer Petritxol de Barcelona. Volien un ambient més tranquil. “Jo no estaria tan còmode al carrer Santa Maria o Santiago Rusiñol encara que entenc que comercialment poden ser més atractius”, revela Batlle.  “Després de 25 anys la satisfacció que tenim és que quan la gent ens ve a visitar es troben amb un espai en el qual estan còmodes i veuen les peces lluir”, comenta el galerista.

Un públic fidel i internacional

Els visitants d’aquesta galeria repeteixen i provenen de diferents indrets de la geografia catalana i de l’estat espanyol. També tenen clients periòdics de l’àmbit internacional. Els visiten fins i tot de l’Àfrica o del continent americà.

Entrevista del TOT Sant Cugat a Jordi Batlle amb motiu dels 10 anys. 2008. FOTO: Cedida

Entrevista del TOT Sant Cugat a Jordi Batlle amb motiu dels 10 anys. 2008. FOTO: Cedida

Una galeria compromesa amb la vida cultural del poble

Però, tot i la cerca de la tranquil·litat de la ciutat, La Galeria Batlle Argimon també ha estat present en molts esdeveniments culturals del municipi.  En aquest punt, destaca la col·laboració amb el Festival de Poesia de Sant Cugat, la Nit de l’Art, un esdeveniment que amb la pandèmia es va deixar de celebrar, o la col·laboració amb el festival de fotografia Lumínic.

Nit de l’Art davant de La Galeria (2016). FOTO: Cedida

Nit de l’Art davant de La Galeria (2016). FOTO: Haidy Blanch

A més, per celebrar els 10 anys de l’espai a Sant Cugat, l’any 2008 van instal·lar un mural de l’artista Miguel Olivares al mateix carrer Sant Jordi, a pocs metres del local.

Miguel Olivares davant de la seva obra al carrer Sant Jordi. FOTO: Cedida

Miguel Olivares davant de la seva obra al carrer Sant Jordi. 2008. FOTO: Cedida

 

Miguel Olivares i Jordi Batlle davant del mural. 2008. FOTO: Cedida

Miguel Olivares i Jordi Batlle davant del mural. 2008. FOTO: Cedida

 

L’obra exposada

La galeria ofereix bàsicament pintura figurativa, obra gràfica original, escultura en tots els seus vessants i, puntualment, mostres de fotografia, d’un ventall molt ampli d’artistes, que inclou des de creadors novells a consagrats. En total, s’han organitzat aproximadament 150 exposicions individuals de més de 40 artistes contemporanis diferents.

Nit de l’Art davant de La Galeria. 2016. FOTO: Cedida

Nit de l’Art davant de La Galeria. 2016. FOTO: Cedida

Premi Bonart

La tasca de difusió de l’art de la Galeria Batlle Argimon va rebre el reconeixement de la revista Bonart  l’any 2019.

El futur de la galeria

Encara és molt aviat per saber si les noves generacions de la família continuaran amb La Galeria, però de moment mostren predisposició per ajudar en el que calgui, segons assegura Jordi Batlle. “Tampoc s’ha de forçar. En aquest món el que has de trobar és el camí amb el qual gaudeixis. Això és una de les coses que sempre els dic a tots els meus nebots”, conclou

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem