Una 30a d'activitats per Sant Jordi, amb la Taula d'Escriptors com a plat principal

La programació de la Diada de Sant Jordi compta amb activitats per a tots els públics i el poder de les lletres en totes les seves manifestacions artístiques serà l'eix vertebrador

Sant Cugat tornarà a celebrar la festivitat de Sant Jordi, una tradició molt arrelada a terres catalanes, després de no poder celebrar-lo l'any passat a causa la COVID-19. Amb més d'una 30a d'activitats per a tots els públics, entre el dissabte 10 d'abril i el diumenge 25, Sant Jordi reanimarà la cultura i buscarà reactivar el comerç local.

Esther Madrona, tinenta d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha volgut posar èmfasis amb la reactivació del municipi: "Aquest Sant Jordi volem reactivar la cultura de la ciutat i que tots els sectors s'hi sentin representats. Animo a tothom a gaudir de Sant Jordi, de la cultura a l'aire lliure i a comprovar com és de diversa l'expressió creativa a partir de les lletres".

Consulta el programa d'activitats per Sant Jordi.

 
La tinent d'alcaldia de Cultura Esther Madrona (esquerra) i Carolina Camañes de Firart (dreta), en la presentació del programa de Sant Jordi. FOTO: Lali Puig (Ajuntament)

La tinent d'alcaldia de Cultura Esther Madrona (esquerra) i Carolina Camañes de Firart (dreta), en la presentació del programa de Sant Jordi. FOTO: Lali Puig (Ajuntament)La 8a Taula d'Escriptors de Sant Cugat, organitzada pel TOT Sant Cugat i patrocinada per Amat Cultura, i amb el suport de l'Ajuntament, Òmnium i la Llibreria Alexandria, que comptarà amb més d'una seixantena d'autors locals serà un dels plats forts d'aquest Sant Jordi. "La Taula d'Escriptors valora el talent local i comptarà amb més de 60 autors, que ens explicaran les seves últimes creacions" ha afegit Madrona. D'altra banda, Acabant el Poema retrà homenatge al poeta Joan Margarit, poeta d'honor del Festival Nacional de Poesia, amb un recital de les seves obres a càrrec de Pep Planas.

Més info: La Taula d’Escriptors del TOT Sant Cugat torna amb una seixantena d'autors locals

A més, de la mà de l'Ajuntament i diferents entitats locals, el municipi acollirà tallers per a joves, contacontes, concerts, exposicions, o mostres de cultura popular. Unes activitats que a causa les restriccions actuals per la COVID-19 es faran seguint les mesures higienicosanitàries establertes, com l'aforament limitat, les distàncies, l'ús de mascaretes o la preinscripció prèvia. Tanmateix, enguany, les parades de llibres i roses només estaran autoritzades davant dels comerços que s'hi dediquen professionalment i que hauran de complir amb totes les mesures de seguretat. (El concert Erotic-Giust ha quedat anul·lat).

En aquesta línia, la tinent d'alcaldia de Cultura ha assenyalat que l'objectiu és "estirar al màxim el concepte de les lletres, sigui en versió musical, dibuixada o amb altres arts escèniques. I és que la literatura i les lletres obren mons imaginaris i cada pàgina de cada llibre ens fa una mica més lliures".

Amb tot, la presentació de la programació de Sant Jordi ha finalitzat amb una explicació de Carolina Camañes, de Firart, de l'exposició La Vitrina, una exposició que es podrà veure a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater fins al 12 de juny i en la qual diferents artistes de Sant Cugat han utilitzat llibres, que com a objecte com a tal, "tenen un llenguatge diferent, no només pel contingut, sinó com a objecte màgic" segons ha afegit Camañes.

 

 
Comentaris

Destaquem