6 bèsties de foc, correfoc infantil, i molt més, a la 5a edició de l'Encabronada

La festa del foc de Diables de Sant Cugat se celebrarà del 3 al 5 maig

Els Diables de Sant Cugat del Vallès celebren del 3 al 5 de maig la cinquena edició de L'Encabronada, la festa del foc per excel·lència a la ciutat. Una celebració en la qual la bèstia de foc de la colla, el Boc, és el gran protagonista i fil conductor de la celebració amb la llegenda del Boc de Can Vernet.

La festa, que s'ha presentat aquest 12 d'abril al claustre del Monestir, arrencarà amb el Despertar del Boc, el divendres dia 3 de maig, amb la crida al Pont de Can Vernet. Un acte que enguany compta amb la novetat que els més petits de la colla, juntament amb les bruixes, acompanyaran el Boc fins al Parc de Ramon Barnils, epicentre de la festa. No hi faltarà el Boquisbac, amb el ball de lluïment del Boc i la música en aquest espai.

Ja dissabte, arriben els plats forts de la festa, amb la cinquena edició del Percufoc, el concurs de percussió de colles de diables, que enguany començarà amb l'exhibició del grup de percussió del Taller Jeroni de Moragas, i el correfoc de bèsties. Un correfoc que comptarà amb cinc bèsties que acompanyaran el Boc. Aquestes seran el Cremablat de Tremp, la Polseguera d'Argentona, el drac de Sant Just, el Gall de Ripoll i El Pilós de Rubí. Un correfoc que finalitzarà amb el tradicional bany de foc al parc de Ramon Barnils, i un gran concert (encara per definir).

També dissabte hi haurà taller de Bastoners, gimcana solidària amb Ayudar Jugando, passejada bestial i vermut musical.

El cartell de l'Encabronada 2019. FOTO: Bernat Millet

El cartell de l'Encabronada 2019. FOTO: Bernat Millet

Diumenge, la jornada començarà amb una pedalada pels espais de les llegendes de la ciutat, hi haurà contes amb l'explicació de les llegendes de Sant Cugat, vermut musical i cerveses artesanes, i fi de festa amb Miquel del Roig. Mentre duri la celebració, a més, hi haurà mercat d'artesans a la rambla del Celler, Food trucks al parc de Ramon Barnils, i altres elements de joc per als més petits.

Com ha destacat el president de l'entitat, Roger Ricart, el model és similar al de la passada edició, ja que "és un model que ens agrada". Per la seva banda, Sílvia Solanellas, regidora de Cultura de Sant Cugat, ha definit els Diables de Sant Cugat com "els grans seductors", afegint que "cada any ens sedueixen amb tota la seva energia", reconeixent, també, la seva tasca com a "preservadors del patrimoni cultural del país".

Tota la programació és podrà consultar a www.encabronada.cat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem