Amanda Bernal exposa 'L'Esquerda' amb motiu del Festival Nacional de Poesia

L'artista santcugatenca és l'autora de la imatge del festival, i la seva obra es pot veure a la Biblioteca Central

"L'Esquerda" és el nom de l'exposició que l'artista santcugatenca Amanda Bernal presenta a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater amb motiu del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat del Vallès. Un treball fotogràfic que, a més, és la imatge del festival d'enguany, que s'ha presentat aquest 2 d'octubre i que se celebrarà a partir del 9 d'aquest mes.

Després de la presentació del festival, l'exposició de Bernal es pot veure a la biblioteca des del 5 fins al 26 d'octubre, i s'inaugurarà oficialment el dia 15.

'L'Esquerda' es pot visitar a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. FOTO: Bernat Millet

'L'Esquerda' es pot visitar a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater. FOTO: Bernat Millet

Tal com explica l'artista, "L'Esquerda obre una bretxa entre l'ahir, l'avui i el demà. Col·lapsa el que vam ser, el que som i el que serem. És un viatge profund cap a la llum i la foscor, cap a un estat de trànsit, que planteja la fugacitat, la incertesa i l'oblit. La vida i la mort s'entrellacen creant un equilibri perfecte en què caminem sense caure. La voluntat d'atrapar l'intangible. Voler construir quelcom amb sentit, envoltat de foscor dins aquesta esquerda".

Així, Bernal explora l'espai que trobem quan entreobrim els ulls per descobrir més enllà del que és evident als nostres sentits. També ens parla de l'oblit, de la mirada cega, de la paraula incerta. "Són imatges per respirar antigues presències, tornar-se transparent i travessar totes les capes. Fins a un punt d'inici, tant se val quin", detalla.

L'exposició se celebra amb motiu del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

L'exposició se celebra amb motiu del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Amanda Bernal (1989) és llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i màster en Gestió Cultural a IDEC – UPF. Participa en diferents entitats i col·lectius, organitzant activitats dins l'àmbit de la fotografia, la gestió cultural i l'educació artística. Ha realitzat també nombroses exposicions individuals i col·lectives.

Entre altres projectes, Bernal és codirectora del Lumínic Festival, tasca que compagina amb la realització de projectes educatius, encàrrecs fotogràfics i la producció d'obra pròpia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem