Àngels Ribé, Premi Nacional de Cultura 2012

L'artista de La Floresta ha estat reconeguda en la categoria d'Arts Visuals pel Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA)

Els Premis Nacionals de Cultura i de les Arts 2012 han reconegut la trajectòria de la florestana Àngels Ribé en la categoria d'Arts Visuals. Els guardons, concedits pel Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA), s'atorguen anualment a persones o entitats que han excel·lit amb les seves aportacions o activitats en cadascun dels respectius àmbits culturals, durant l'any anterior a la concessió del Premi.

El reconeixement a Àngels Ribé s'ha argumentat de la següent manera:
“Per la seva destacada contribució a l’art conceptual català dels anys 70, amb una dilatada trajectòria transcorreguda entre Nova York i Barcelona, que ha presentat amb gran èxit al Macba a l’exposició En el laberint. Ha practicat l’environament, l’acció, l’escultura, i ha reflexionat sobre fenòmens de percepció en l’espai, amb accent femení. Aquesta retrospectiva ha rebut el premi de l’Associació Catalana de Crítics d’Art 2011 a la millor exposició de recerca històrica”.

Els altres reconeixements
En aquesta edició, també s'han guardonat les següents personalitats en les diferents categories. En Arquitectura i Espais Públics, Josep Bunyesc; en Audiovisual, Franc Aleu; en Cinema, Isaki Lacuesta; en Circ, Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà; en Còmic, Carme Solé Vendrell; en Cultura Popular, Jaume Ayats; en Dansa, La Porta, Associació de dansa independent de Barcelona; en Disseny, Enric Satué; en Literatura, Enric Casasses; en Música, Pere Camps; en Patrimoni Cultural, Museu Etnogràfic de Ripoll; en Pensament i Cultura Científica, Valentí Fuster; en Projecció Social de la Llengua Catalana, Òmnium Cultural; en Teatre: Carme Sansa; i per la seva Trajectòria professional i artística, Arnau Puig.

Jurat dels Premis Nacionals de Cultura

El jurat que aquest 2012 ha adoptat aquest veredicte ha estat format per catorze personalitats de referència en el món de la cultura catalana. Aquest han estat Sam Abrams, Xavier Albertí, Bet Miralta, Lluís Bonet Mojica, David Castillo, Josep Bracons, Beth Galí, Rosa Maria Malet, Assumpció Maresma, Àngels Margarit, Bienve Moya, Ramon Muntaner, Roser Ros i Jorge Wagensberg.

Tot el que vols saber sobre els Premis i els Premiats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem