Arrenca la Festa de la Diversitat Familiar amb tallers i espectacles

La jornada té com a objectiu visibilitzar formes diferents de viure en família i llaços més enllà dels de sang

Torna la Festa de la Diversitat Familiar, el 14 de maig a les 10:30 h als jardins del Monestir. Escoles Coeducatives de Sant Cugat prepara tallers, jocs i contacontes amb la col·laboració de més de deu entitats de la ciutat.

Després, la festa acabarà amb una PD santcugatenca i un vermut. També tindrà lloc una mostra interescolar en què participen les 12 escoles públiques, enguany centrada en "l'arbre de les cures". "Aquest any la proposta a treballar és l’arbre de les cures. Volem anar més enllà del concepte de família de llaços de sang", explica Núria Valero, membre d'Escoles Coeducatives. "Els infants moltes vegades consideren les mestres, monitores, personal de neteja la seva família perquè tenen cura d’ells i elles."

Més info: Núria Valero: “Treballem perquè tothom pugui viure i créixer lliurement"

Escoles Coeducatives porta tres anys de recorregut a Sant Cugat: amb la Taula Coeducativa, la Diagnosi de Gènere a les 12 escoles, les comissions mixtes amb mestres, la Festa Diversitat Familiar, la creació de material didàctic i les diverses campanyes i xerrades. "Tenim moltes ganes de festa, per a nosaltres és una manera de celebrar tota la feina que estem fent", diu Valero.

Sobre la temàtica de la festa, la organització destaca que des del primer dia era un dels temes que més els importava: "Els infants viuen amb famílies de moltes maneres diferents, però l’únic referent que tenen als mitjans de comunicació, els dibuixos, els contes, és la família tradicional nuclear", exposa l'organitzadora. "La realitat que ells viuen és diferent. És important tenir referents i saber que existeixen altres tipus de família més enllà del teu".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem