Atac vandàlic al Monestir de Sant Cugat: apareixen grans pintades a les parets

L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat una denúncia i estudiarà la manera de reparar els danys

Atac vandàlic al Monestir de Sant Cugat, símbol de la ciutat i edificació històrica del segle IX. Aquest dimecres han aparegut pintades de grans dimensions a les parets del Monestir. 'Fuck Mossos' o 'Puto tonto' són alguns dels missatges pintats a les centenàries pedres de la façana. L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha presentat una denúncia i estudiarà la manera de reparar els danys provocats al monument.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha condemnat enèrgicament els fets: "El vandalisme i el menyspreu cap a l'espai públic ja són de per si deplorables, però en aquest cas, a sobre, l'hem de patir en elements patrimonials tan valuosos com el Monestir. Ja hem presentat denúncia i rebutgem aquestes lamentables actuacions". "Pintar per pintar, en una paret patrimonial. Quin greu i quin poc respecte per allò comú", ha lamentat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (ERC).

Per la seva banda, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (PSC), ha reclamat "actuar immediatament contra qualsevol agresió al patrimoni" i "acabar amb aquesta impunitat". Des de partits polítics com Junts per Sant Cugat s'han sumat a la condemna generalitzada: "Condemnem enèrgicament aquest greu acte vandàlic cap al patrimoni històric de la ciutat". Ciutadans també ha denunciant els fets: "Condemnem aquests atacs vandàlics contra el Monestir. Esperem que l’Ajuntament prengui mesures. Cal preservar el patrimoni de la nostra ciutat".

WhatsApp Image 2022 04 13 at 20.51.51 (1)

FOTOS: Ajuntament de Sant Cugat

WhatsApp Image 2022 04 13 at 20.51.52

FOTOS: Ajuntament de Sant Cugat

WhatsApp Image 2022 04 13 at 21.12.36 (1)

FOTO: AJuntament de Sant Cugat

 

Vandalisme al Monestir

No és la primera vegada que la muralla i les façanes del Monestir pateixen actes vandàlics d'aquest estil. Una de les últimes vegades va ser al juliol del 2020, quan van aparèixer diferents pintades. Més recentment, al juny de 2021, el recinte va patir un altre atac vandàlic, en aquest cas contra la Creu de Terme, que va acabar a terra i destrossada.

Més info: Destrossen la Creu de Terme del Monestir

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem