Carme Elias dirà adéu als escenaris amb la lectura del darrer llibre de Víctor Alexandre

L'actriu, que pateix Alzheimer, farà una lectura dramatitzada de l'obra 'Jo no volia ser Rita Hayworth' al Teatre Akadèmia de Barcelona

L'actriu Carme Elias s'acomiadarà definitivament dels escenaris amb una lectura dramatitzada del darrer llibre de l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre Jo no volia ser Rita Haywoth. Segons explica Alexandre, Elias va llegir el seu llibre i li va "agradar tant" que volia tornar als escenaris per tancar la seva carrera interpretant Rita Hayworth. L'actriu, però, ha decidit fer una lectura dramatitzada perquè pateix Alzheimer i no pot memoritzar el text. De fet, la malaltia ja l'havia apartat dels escenaris fa mesos. La lectura serà el 8 de juliol al Teatre Akadèmia de Barcelona, en un acte emmarcat en el Festival Grec d'enguany.  

Les entrades es poden adquirir en aquest enllaç.

La Rita Hayworth darrere de l'abric de bisó

L'escriptor santcugatenc va presentar el seu llibre en un acte organitzat pel TOT Sant Cugat a la sala El Siglo del Mercantic. Una obra que, a través d'un relat íntim dels últims anys de vida de l'actriu, aborda qüestions com el masclisme, la cosificació de la dona i la violència sexual al Hollywood entre els anys 30 i 50 del segle XX. La seva història, lluny dels abrics de bisó que la caracteritzaven, amaga una història d'abusos sexuals continuats, tant en la seva infantesa per part del seu pare com per part de la gran majoria de marits amb qui va mantenir una relació.

Més info: Víctor Alexandre: "M'interessava la Rita Hayworth darrere l'abric de bisó"

A l'actriu li van diagnosticar Alzheimer de gran, però va arrossegar-ne les conseqüències durant bona part de la seva vida. La falta de coneixement sobre la malaltia neurodegenerativa feia que els seus companys de professió la menystinguessin i atribuïssin les seves dificultats per aprendre’s alguns personatges a l’alcoholisme i la manca de professionalitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem