El Gall de Carnaval ja regna a Sant Cugat

Fins Dimecres de Cendra, el Gall de Carnaval regna a Sant Cugat del Vallès

Ja és Carnaval a Sant Cugat del Vallès. I és que aquest Dijous Gras, 20 de febrer, i com ja és tradició, el Gall ha baixat del cimbori per regnar a la ciutat fins al pròxim Dimecres de Cendra.

Presentació del programa de Carnaval 2020. Foto: Bernat Millet.

Set dies on la rauxa omple carrers i places i que han arrencar aquest dijous a la plaça de Sant Pere, amb la presentació del programa d'actes, i el ja tradicional Ball dels Estirats. una dansa, protagonitzada pel cos de dansa de l'Esbart Sant Cugat i del Grup Mediterrània de La Unió, que simbolitza la ruptura amb els convencionalismes per gaudir de la gresca. Tot seguit, els Músics Populars de la Crida del Gall, amb la col·laboració de l'EMTSC, La Batuescola i els Diables, han protagonitzat la Crida del Gall, fins a la plaça d'Octavià.

Allí, el Gall de cimbori ha despertat i ha baixat a la plaça, iniciant-se una processó fins a la plaça de la Vila, on el Gall ha pres el poder de mans de l'alcaldessa, Mireia Ingla. Un cop establert el seu regnat a la ciutat, ha procedit a pronunciar el pregó de Carnaval.

 
Ball dels estirats. Foto: Bernat Millet.

Ball dels estirats. Foto: Bernat Millet.

Un pregó que ha estat centrat enguany en el canvi de govern municipal. "A Sant Cugat governen les esquerres... quin gran canvi, no serà pas un estalvi, més polítics al govern municipal; els seus sous ens costen un dineral", ha criticat el Gall, fent referència al pacte amb el PSC. "La ciutat s'ha tenyit de roig, PSC i CUP junts fan goig. La repressió ja es perdona? Aquí, l'important és la poltrona!", ha dit.

No hi ha faltat referència a la situació global d'Espanya i Catalunya, i la paralització del procés amb les negociacions amb l'Estat. I referències també al Ball de Gitanes, i a la disbauxa d'aquests dies de Carnaval.

Pregó de Carnaval. Foto: Bernat Millet.

Pregó de Carnaval. Foto: Bernat Millet.

 

"Avui comença el meu mandat", ha dit, afegint un "feu el que us peti, res és sagrat; cremem-ho tot fins Nadal, que comenci el Carnaval!".

La festa ha finalitzat amb botifarra d'ou i cava per a tots els assistents.

Crida del Gall. Foto: Bernat Millet.

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem