Sant Cugat viu intensament el Carnaval

La celebració del Carnaval arrencava Dijous Gras i s'estendrà fins Dimecres de Cendra

Sant Cugat del Vallès viu immersa en la celebració del Carnaval, que vivia, fins aquest diumenge, el gruix de les activitats amb els grans clàssics de la festa. Una celebració que s'estendrà fins Dimecres de Cendra, dia 26 de febrer, quan el Gall retorni el poder de la ciutat.

Crida del Gall. Foto: Bernat Millet.

La celebració de Carnaval a Sant Cugat arrencava dijous, 20 de febrer, amb el Ball dels Estirats, la Crida del Gall i el pregó, enguany centrat en la política local i estatal.

Presentació del programa de Carnaval 2020. Foto: Bernat Millet.

Un any més, la plaça de Sant Pere veia ballar els Estirats, començant després la Crida del Gall amb els músics obrint la cercavila fins a la plaça d'Octavià, on el Gall baixava del cimbori per iniciar-se la processó cap a l'Ajuntament. Un cop allí, prenia el poder de mans de l'alcaldessa, Mireia Ingla, i pronunciava el seu pregó.

Més info: El Gall de Carnaval ja regna a Sant Cugat

Divendres era el torn del Cercatasques, enguany amb les pilotes com a protagonistes, i aplegant unes 300 persones que van completar el recorregut festiu, iniciat a la plaça de Pep Ventura, fins a la Carpa de Carnaval.

Més info: El Cercatasques mobilitza Sant Cugat amb les pilotes com a protagonistes

 

Dissabte arribaven els plats forts de la celebració, amb el tradicional Ball de Gitanes i la Rua de Comparses.

Ball de Gitanes de Carnaval. Foto: Bernat Millet.

Al matí, les Gitanes i les Velles prenien els carrers de la ciutat per protagonitzar, a migdia, el Ball de Gitanes més multitudinari de la història de la celebració, amb gairebé 400 balladors a la plaça.

Més info: Rècord del Ball de Gitanes amb 400 balladors a la plaça

A la tarda era el torn de la rua de comparses, que enguany, com a novetat, unificava la rua d'adults amb la infantil, participant-hi una vintena de grups.

Rua de comparses infantil i adults de Carnaval. Foto: Bernat Millet.

'El Súper Punt' en la categoria d'adults, i 'El ramat del Gerbert' en la categoria infantil s'imposaven al concurs de comparses després del seu lluïment a plaça i a l'escenari.

Més info: 'El Súper Punt' i 'El Ramat del Gerbert' guanyen el concurs de comparses

 

Els més petits eren els protagonistes de diumenge de Carnaval. Així, les Gitanetes feien la seva entrada a plaça poc després de les onze del matí per protagonitzar la versió infantil i juvenil del Ball de Gitanes. Enguany, han estat una vuitantena els balladors, que després han estat atents al pregonet pronunciat pel Gall, qui els ha animat a gaudir de la celebració.

Ball de Gitanetes de Carnaval. Foto: Bernat Millet.

La festa seguia amb música a la plaça per gaudir d'un matí familiar a la ciutat.

Més info: Una vuitantena de Gitanetes animen la festa al Carnaval infantil

Més Carnaval

La celebració de Carnaval a Sant Cugat, però, encara no ha finalitzat, i és que la festa segueix fins Dimecres de Cendra. Dilluns, l'organització anima els santcugatencs i santcugatenques a sortir a sopar disfressats.

Ja dimarts, arriba una altra de les novetats d'enguany, el Mardi Gras, amb una cercavila musical que arrencarà a les 19 hores des de la plaça dels Quatre Cantons i fins a la plaça Augusta.

Tancarà el Carnaval el retorn del poder per part del Gall el dimecres a la tarda a les 19.30 hores a la plaça de la Vila, i la processó d'enterrament fins a la plaça d'Octavià, on hi haurà una sardinada enllaunada. Finalment, a les 21.30 hores se celebrarà el concert coral de dimecres de cendra al Monestir.

Carnaval als barris i a Valldoreix

La celebració de Carnaval s'ha pogut gaudir arreu del municipi durant el cap de setmana, i és que des del divendres, i fins aquest diumenge, han estat múltiples les celebracions als diferents barris i districtes santcugatencs, així com a l'EMD de Valldoreix.

Entrega de premis de disfresses a Valldoreix. FOTO: Anna Bassa

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem