Cinc santcugatencs reben el III Premi Gausac de Cultura

També s'ha presentat el número 48-49, corresponent a l'any 2016, de la revista Gausac, amb imatge de portada de l'artista santcugatenca Marta Ballvé

Ja s'han presentat els guanyadors del III Premi Gausac de Cultura, que s'han donat a conèixer la tarda d'aquest dimecres 14 de març en un acte al Xalet Negre de Sant Cugat, organitzat pel Grup d'Estudis Local (GEL). Els premis, atorgats a persones destacades del patrimoni cultural i històric de la ciutat, han constat d'un diploma honorífic i una placa commemorativa.


En aquest cas, en paraules de Jordi Casas, president del GEL, s'han volgut donar els premis a un grup de "persones que van jugar un paper molt essencial en salvar el patrimoni de l'empresa Condiesel - Lucas - Delphi". I és que, segons afirmava Casas, un dels projectes més importants del GEL en l'actualitat és la signatura "d'un acord amb l'Arxiu Municipal per classificar el patrimoni" d'aquesta empresa, que va contribuir a "configurar el barri de Centre Est en funció de què va afavorir que la gent vingués a treballar-hi".


Així doncs, els guanyadors del Premi han sigut el mateix president del GEL, Jordi Casas, a més dels cinc ex-treballadors Xavier Moreras, Mariona Alegret, Josep María Brun i Manel Andrés per la seva tasca de recuperació del patrimoni de l'antiga Delphi.


A més, en l'acte s'ha presentat el número 48-49 de la revista Gausac, corresponent a l'any 2016. El director de la revista, Domenech Miquel, ha volgut explicar la tardança d'aquest número lamentant que "sempre anem una mica endarrerits per problemes tècnics". Després ha destacat els continguts d'aquest número, entre els quals s'inclouen tres articles, una nota d'estudis, ressenyes d'art i publicacions escrites i un espai dedicat a la didàctica i el medi local, així com l'espai "GEL informa".


Finalment, també ha parlat Marta Ballvé, autora de la pintura que apareix a la portada de la revista, que ha volgut "representar una connexió entre el silenci i la comunicació", així com el regidor de Medi Ambient i comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, que ha definit Gausac com "l'única revista que té un caràcter de recerca social i històrica a Sant Cugat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem