Crema la nit santcugatenca amb els Diables per Festa Major

El Correfoc ha encès Sant Cugat la nit de dissabte, 30 de juny

El foc i la gresca han pres els carrers de Sant Cugat del Vallès la nit d'aquest dissabte, 30 de juny. Ho han fet amb la celebració del Correfoc de Festa Major dels Diables de Sant Cugat. Una cita indispensable de la celebració que enguany ha comptat amb els Diables BAT de Tàrrega, els Diables del Carmel, els Diables del Clot i els Diables de Cua de Cornellà com a colles convidades.

Mireu les millors imatges del Correfoc de Festa Major.

Els versots han tornat amb el correfoc de diables. FOTO: Artur Ribera

Després d'una tabalada conjunta a les 22.30 hores a la plaça de l'Om, a les 23 hores arrencava el correfoc, amb una novetat, enguany estrenava doble recorregut, tots dos amb principi i fi a la plaça d'Octavià.

El correfoc ha cremat al centre de Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

Després de més d'una hora de foc als carrers, les colles han arribat a la plaça d'Octavià, on s'han escenificat els versots. Enguany, l'espectacle ha començat amb la formació local Zapaton i Cordón, que han reivindicat la llibertat d'expressió, alhora que cridaven "no tinc por". Els Diables han tingut paraules per l'actualitat nacional i local. Paraules per al govern espanyol i la corrupció, la moció de censura, i la relació amb Catalunya.

Del govern català, n'han demanat "agafar el boc per les banyes, i ja demanareu perdó", per arribar a la política local, amb el 3%, i un record per l'exalcaldessa Mercè Conesa, i el seu nou càrrec al Port de Barcelona. També per la zona verda, l'Smart City, els fanals de la plaça de Barcelona que s'activen amb el soroll, i el paper dels agents cívics.

També unes paraules per la nova alcaldessa, Carmela Fortuny. "Carmela, esperem veure't sovint", han dit, "no vinguis només a fer-te la foto, volem veure't treballar, per totes les entitats i per la cultura popular", han reclamat.

Altres temes, com la Manada, Urdangarin i els Maristes també han estat presents als versots. I paraules per a Raül Romeva. "Se li nega la llibertat, perquè pensa diferent; si pogués, seria aquí. Romeva, et tenim molt present", han dit, afegint "Llibertat presos polítics; llibertat ara i aquí. Més m'estimo ser diable, que pepero i delinquir", que ha estat seguit de crits de "llibertat a la plaça".

Després dels versots, i com no podia ser d'altra manera, la plaça d'octavià ha tornat a cremar amb l'esclat de foc.

Sant Cugat del Vallès està de Festa Major des del dijous, 28 de juny, i fins al diumenge, 1 de juliol. 4 dies de festa, 200 activitats i 13 espais són els principals ingredients d'una festa que podeu seguir mitjançant el TOT Sant Cugat.

 

D'aquesta manera, podeu seguir l'actualitat de la Festa a www.totfestamajor.cat, i també mitjançant les xarxes socials de Facebook i Twitter. Igualment, no us perdeu les millors imatges de la Festa a l'Instagramdel TOT, i menciona'ns a les teves fotos!

 

De la mateixa manera, pots informar-te de l'última hora de la celebració al nostre canal de Whatsapp. Si encara no en formes part, envia un missatge amb la paraula "ALTA" al 680.850.388.

 

I no us oblideu de participar, a partir del 28 de juny, en el concurs TOT Fotoportada amb les vostres millors imatges de la Festa. Trobareu tota la informació a www.totfotoportada.cat.

La Festa Major en imatges

Mireu les imatges del pregó i del seguici d'inici de festa Major.

 

Mireu les fotografies del primer dia de  Festa Major.

 

Mireu les fotografies del segon dia de Festa Major.

 

Mireu les fotografies del "Paga-li, Joan" i el seguici de Sant Pere.

 

Mireu les fotografies de la Festa Major Alternativa.

 

Mireu les millors fotos de les activitats infantils de la Festa Major.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem