Crítiques al procediment per escollir la nova direcció del Teatre-Auditori

El 2021 es va obrir un concurs obert per escollir la nova direcció del Teatre-Auditori, però va quedar aturat i el nou govern hauria escollit a dit la nova directora, segons Cugat Mèdia

L'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya ha denunciat la "mala praxis" en el procediment de selecció de la nova direcció del Teatre-Auditori. És la reacció del sector a la informació avançada per Cugat Mèdia, segons la qual l'Ajuntament de Sant Cugat hauria escollit sense concurs públic a Maria Farriol com a nova directora de l'equipament. Una informació que des del govern municipal no volen confirmar ni fer cap valoració: "A hores d’ara no hi ha nomenat el nou/nova director/a del Teatre-Auditori, raó per la qual l’Ajuntament no pot fer públic el nomenament".

Cal recordar que la direcció del Teatre-Auditori està vacant des de la dimissió de Pep Tugues el 2020. A partir d'aquest fet, l'anterior govern tripartit va obrir un concrs públic el 2021, que va arribar a seleccionar els tres finalistes, però va quedar aturat des del 2022 sense donar cap informació als candidats. Ara, segons Cugat Mèdia, el nou govern de Junts i ERC hauria desistit de continuar amb aquest procediment obert i públic i designar a dit la nova direcció. 

"La mala praxis del Consistori en aquest cas és evident"

 

És en aquest context en què l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural ha denunciat la "falta de transparència i mala praxis" en tot el procediment de selecció. En primer lloc, carreguen contra la gestió del concurs públic: "Les persones admeses a data d'avui encara no han estat convocades per realitzar les proves ni han rebut cap tipus de comunicació".

A més, ara assenyalen "el nomenament a dit" de la nova direcció que "obvia el procés de concurs públic obert fa més de dos anys sense que les persones admeses hagin rebut cap tipus d'explicació sobre la resolució de la convocatòria". "La mala praxis del Consistori en aquest cas és evident", emfatitza l'associació, que es mostra favorable als processos de "convocatòria oberta i transparent".

Maria Farriol, tècnica de l'Ajuntament de Sant Cugat

Segons Cugat Mèdia, Maria Farriol és l'escollida per la direcció del Teatre-Auditori, tot i que l'Ajuntament no ho confirma. Farriol es va presentar al concurs públic de l'anterior govern per ser directora de l'equipament, tot i que va quedar destacarta per no complir amb tots els requisits, en aquest cas per no tenir una experiència directiva en l'àmbit de gestió pública cultural de quatre anys. Farriol és tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat des de fa més de 20 anys i ha participat de les programacions culturals del municipi, especialment aquelles destinades als infants. 

Crítiques de l'oposició

No és l'única crítica al mecanisme per seleccionar la nova direcció del Teatre-Auditori. Sant Cugat en Comú ha criticat el procediment emprat pel nou govern municipal i es mostren favorables a processos de lliure concurrència: "Una decisió d’aquesta rellevància hauria de ser més compartida i no ser triada només a dit". A més, es pregunten quins criteris s'han seguit per escollir Maria Farriol, tenint en compte que va ser descartada en el concurs públic. 

Des de la CUP, el portaveu Marco Simarro també s'hi va posicionar a través de les xarxes socials: "Hi havia un procés de selecció obert. La regidora de Junts ens va dir que aniria per llarg. Ara ens assabentem per la premsa que ja hi ha nova directora pel Teatre-Auditori, però com a càrrec de confiança. On queden, doncs, les persones que s'hi van presentar?".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem