Pep Tugues ja no dirigeix el Teatre-Auditori de Sant Cugat

Qui va dirigir l'equipament durant més de 14 anys, presentava la seva renuncia al mes de desembre

Pep Tugues ja no dirigeix el Teatre-Auditori Sant Cugat. Així és des del passat 8 de juny, quan es feia efectiva la renuncia anunciada al mes de desembre de 2019. Tugues deixava així el càrrec, que ocupava des del 2005, per passar a ocupar novament la seva plaça al Departament de Premsa i Comunicació municipal.

Després de la dimissió de Pep Tugues al capdavant del Teatre-Auditori, i "mentre s'està buscant la nova direcció de l'equipament amb el seu concurs pertinent que també hem de publicar", ha explicat Esther Madrona, tinenta d'alcaldia de Cultura, "s'ha creat una codirecció entre el Gerald Fannon i Maria Àngels Granados, és a dir, el responsable de la programació i la responsable dels temes administratius".

Una codirecció creada "amb la intenció de poder fer aquest impàs", encarregant-se Fannon i Grandos del dia a dia de l'equipament. D'altra banda, s'ha creat una Comissió Gestora, formada per Madrona, el director de l'Àmbit de Cultura, i el Coordinador General de l'Ajuntament per "poder donar resposta a temes que traspassin d'aquest dia a dia".

 

"En el moment en què tinguem aquest concurs publicat i resolt, hi haurà una persona que estarà al capdavant d'aquesta direcció", ha detallat Madrona. En aquests moments, s'estan redactant les bases del concurs.

Dimissió de Pep Tugues

Pep Tugues anunciava la seva renúncia com a director del Teatre-Auditori just abans del Nadal de 2019 (que presentava formalment al maig de 2020). Ho anunciava l'alcaldessa, Mireia Ingla, durant la trobada nadalenca amb la premsa, juntament amb l'anunci que el govern liquidaria l'Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural i que la seva gestió passaria a ser del departament de cultura, però que per a la gestió del Teatre-Auditor es crearà una empresa pública.

Més info: Pep Tugues dimiteix com a director del Teatre-Auditori

La renúncia de Tugues arribava després de la investigació, per part de la fiscalia, de diferents factures del Teatre-Auditori, i que diferents col·lectius denunciessin assetjament laboral per part de Tugues. Una acusació per la qual es va obrir un expedient, ja tancat i amb el desistiment per part de la Diputació i l'Ajuntament.

Igualment, s'anunciava que s'obriria un concurs públic per al lloc de director de l'equipament municipal.

Pep Tugues assumia el càrrec de director del Teatre-Auditori Sant Cugat l'1 de juny de l'any 2005. Abans, però, ja era treballador municipal, ja que va entrar al consistori santcugatenc el febrer de 1994 com a responsable del Departament de Comunicació i Imatge del Centre Cultural Sant Cugat. Aquest càrrec el va ocupar fins a l'any 2002, quan va passar a ser cap de Comunicació de l'Any del Mil·lenari, celebrat a Sant Cugat i coorganitzador de la Nit de Santa Llúcia a Sant Cugat.

L'any 2004, Tugues va ser coordinador del Pla de Cultura de Sant Cugat, de les activitats i la comunicació i difusió de l'Any Grau-Garriga i de les activitats del Fòrum 2004 i de l'Any del Llibre i la Lectura 2005, responsabilitat que va compaginar amb la de cap de Comunicació de Cultura, Esports, Educació i Turisme, fins que l'any 2005 va arribar a la posició professional que ha desenvolupat fins al 8 de juny d'aquest 2020, una mica més de 15 anys.

 
Comentaris

Destaquem