Desenes de santcugatencs ballen per la llibertat dels presos polítics

Grup Mediterrània i Esbart s'han sumat a les accions de 'Ballem per ser lliures' d'arreu de Catalunya

Desenes de santcugatencs s'han sumat a l'Esbart i Grup Mediterrània aquest diumenge, 19 de novembre, en l'acció 'Ballem per ser lliures' per reclamar l'alliberament dels presos polítics. Les dues entitats dansaires s'han trobat a les dotze del migdia a la plaça de la Vila i han ensenyat als santcugatencs alguns passos de ball. 'Ballem per ser lliures' és una iniciativa de l'Agrupament d'Esbarts de Catalunya que s'ha celebrat a pobles d'arreu del país.

Esbart i Grup Mediterrània han fet lectura d'un manifest on s'ha posicionat en contra de la repressió de l'estat espanyol i han exigit l'alliberament immediat dels líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i dels membres del govern, Oriol Junqueras, el santcugatenc Raül Romeva, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Jordi Turull i Josep Rull.

"Mostrem el nostre compromís ferm a seguir lluitant des del nostre àmbit, que és la cultura popular i tradicional, pel nostre poble i pel nostre país; per la nostra llibertat nacional i fins que ho aconseguim. Visca la dansa, visca la cultura i visca Catalunya", han exclamat.

La ballada s'ha produït davant de l'ajuntament de Sant Cugat, on hi ha la pancarta gegant que també reclama l'alliberament dels presos polítics.

Manifest de l'Esbart de Sant Cugat i el Grup Mediterrània FOTO: Lali Puig

FOTO: Lali Puig

Més informació
 
Comentaris

Destaquem