El ball de Gitanes 2018 escalfa motors obrint-se a tots els santcugatencs

Els assajos començaran el pròxim dilluns 6 de novembre i s'allargaran fins al dia del ball, dissabte 10 de febrer

El ball de Gitanes, que té lloc cada any per Carnaval, ja escalfa motors. El pròxim dilluns 6 de novembre començaran els assajos d'aquest tradicional ball que l'any passat va assolir la xifra rècord de 328 balladors.

Una 11a edició que s'obre als joves, a tots aquells santcugatencs i santcugatenques que es troben en una edat massa gran per ballar Gitanetes, però que encara són massa joves per ballar Gitanes. Per això mateix, tal com ha detallat el membre de la Comissió del ball de Gitanes Arnau Marimon, "el lema és 'A les gitanes tothom és benvingut, i ara els joves també s'hi han fotut!', perquè en aquest ball hi està tothom inclòs".

D'aquesta manera doncs, pel que fa a Gitanes, el ball dels adults, els assajos seran dilluns i dimecres de 22.00 h a 23.30 h al vestíbul del Teatre- Audittori. Els assajos començaran el 6 de novembre i s'allargaran fins al dia del ball, el 10 de febrer, a les 13.00 h a la plaça d'Octavià. Els quatre últims assajos seran generals i dos es faran al pavelló de la Guinardera i els altres dos a la mateixa plaça d'Octavià.

La data límit d'inscripcions serà el 23 de desembre i enguany, totes aquelles persones que hi vulguin participar hauran d'apuntar-se a través d'un formulari online que l'organització donarà a conèixer a través de les xarxes socials.

Imatge del Ball de Gitanetes FOTO: David Molina

Com cada any, el diumenge de Carnaval, en aquest cas el dia 12 de febrer, tindrà lloc el ball de Gitanetes, adreçat a infants de 6 a 11 anys. Els assajos seran els dissabtes 13, 20 i 27 de gener i 3 de febrer d'11.00 a 12.00 h del migdia al vestíbul del Teatre-Auditori i les inscripcions, que s'han de fer entre el 8 i el 21 de gener, també seran online.

Finalment, les Giovenetes, que s'estrenaran aquest any, és el ball adreçat als joves des dels 12 als 16 anys. Els assajos seran el 13, 20 i 27 de gener i 3 de febrer de 12.00 h a 13.00 h al vestíbul del Teatre-Auditori. El ball tindrà lloc diumenge 12 de febrer a la plaça d'Octavià. Les inscripcions també es faran entre el 8 i el 21 de gener a través d'un formulari online.

Tal com marca la tradició, el Ball de Gitanes va acompanyat de les Velles. Enguany, les Velles volen obrir-se a més santcugatencs i l'objectiu és arribar a 40 persones que interpretin aquest paper que amenitza les cercaviles i fa una petita interpretació minuts abans que comenci la ballada de Gitanes. Per això mateix, totes aquelles persones que hi vulguin participar cal que s'inscriguin a través del mail ​gitanesstcugat@gmail.com. Els assajos de Velles estan pendents de concretar, tot i que se'n faran dos o tres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem