El Ball de Gitanes torna a demostrar que no hi ha límits

328 balladors han conquerit novament la plaça d'Octavià amb la reinventada dansa de Carnaval a Sant Cugat

El Ball de Gitanes de Carnaval a Sant Cugat ha demostrat un any més que, si té sostre, aquest no se sap on és. Enguany han estat 328 balladors, repartits en 41 quadres, els que han ocupat la plaça d'Octavià aquest dissabte, 24 de febrer, superant així la xifra rècord de l'any passant, quan en van ser 264, en 33 quadres.

No us perdeu les millors imatges del Ball de Gitanes.

Xifra rècord amb 328 balladors de Gitanes  FOTO: Lali Álvarez

Com en els darrers anys, a les 11 hores arrencaven les quatre cercaviles des de diferents punts de la ciutat. Unes cercaviles festives que han recorregut els carrers de Sant Cugat i en les quals els balladors han pogut agafar forces per sortir a la plaça, atapeïda de públic.

La plaça d'Octavià ha acollit el Ball de Gitanes aquest dissabte, 25 de febrer  FOTO: Lali Álvarez

Cap a les 12, les cercaviles confluïen a la plaça de Pep Ventura, on es donaven les darreres consignes abans del ball mentre esmorzaven. Després d'un recorregut festiu pel Carrer Major, l'espectacle s'ha pogut gaudir a la plaça d'Octavià. Primer han ballat les Velles, enguany irnonitzant sobre l'arribada de Trump al poder.

Tot seguit ha entrat el Gall de Carnaval qui, durant tot el recorregut, ha encapçalat la cercavila.

La Comissió de Gitanes celebrava el seu desè aniversari  FOTO: Lali Álvarez

I finalment, el Ball de Gitanes. Reorganitzats a la plaça per donar cabuda a tots els balladors, enguany la dansa estrenava ball de noies. I és que, per donar-hi més protagonisme, ha mantingut l'essència, però ha incorporat passos dels nois per donar-li més vistositat.

Des de la Comissió de Gitanes, s'han mostrat molt contents amb el resultat. "Realment, la implicació dels balladors i balladores ha estat increïble. Sabíem que no era un any fàcil, perquè les noies s'havien d'aprendre un ball diferent, però creiem que tot ha anat sobre el previst. Les figures han funcionat molt bé, l'entrada ha estat fantàstica... Molt emocionant veure 328 mocadors movent-se alhora", ha detallat Esther Madrona, membre de la Comissió.

Pel que fa a les limitacions d'espai de la plaça davant l'augment de balladors, aquest no ha estat un problema. "Hem fet un tetris per encabir els 41 quadres, però creiem que mentre es feia el ball tothom tenia el seu espai. Podem dir que, encabir-los, era possible".

La foto de família de Gitanes més multitudinària FOTO: Lali Álvarez

D'altra banda, en el moment de l'estrella gran, la central del ball, la Comissió ha abandonat el ball per veure-ho des de dalt de l'escenari. "No ho havíem fet mai abans, i ho hem fet perquè, com la Comissió celebra enguany el desè aniversari, ens feia il·lusió poder gaudir del moment de l'estrella gran tots junts des de fora, perquè és com la demostració que funciona sol". Un moment que "ha estat com un regal per tots nosaltres", ha sentenciat.

Ovació del públic en acabar, brou de Carnaval per a tothom, i la intriga de saber quina serà la xifra rècord en la pròxima ocasió.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem