El Centre d'Art Maristany s'obre a Sant Cugat

L'espai s'ha inaugurat amb l'exposició 'Ars Photographica' de Pere Formiguera

El nou centre d'art de Sant Cugat, dedicat a l'art contemporani, s'ha inaugurat aquest dimecres, 4 de març. El nou espai, que porta per nom Centre d'Art Maristany, vol fomentar la creació dels nous artistes alhora que homenatjar els artistes consolidats. El centre s'ha inaugurat amb l'exposició “Pere Formiguera: Ars Photographica. Una mostra que posa punt final a l'Any Pere Formiguera a la ciutat.

Santi Formiguera, germà del desaparegut Pere Formiguera, i representant de la família, ha agraït les iniciatives dutes a terme durant aquest any. Entre els agraïments, ha destacat l'adreçat als comissaris de l'actual exposició, Chantal Grande i David Balsells, per la mostra intimista que presenten al Centre d'Art Maristany.

D'entre les series exposades n'ha destacat “Pixies”, ja que “és el primer cop que s'exposa en públic, perquè era una sèrie molt intimista, i especial”.

Reconeixement “pendent”

El centre està ubicat al carrer d'Àngel Guimerà número 2. FOTO: Artur Ribera

“El país té un deute amb la generació del Pere”, ha remarcat Joan Pluma, Director General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni. I és que, com ha afirmat, “hem de felicitar l'Ajuntament de Sant Cugat per la iniciativa de l', ja que a escala de país, ha mancat aquest reconeixement públic explícit” a persones com el Pere Formiguera.

“Són ells els qui han marcat el que és l'art contemporani català”, ha recalcat, afegint que “és necessari reivindicar el paper de la fotografia al costat de les arts plàstiques”. Pluma també ha volgut agrair “que s'obri un espai de creació com aquest” destacant que crea un espai “on gaudir de la creació”.

Pluma ha destacat de l'espai del Centre d'Art Maristany que és un espai que “uneix les carreres consolidades amb els nous talents amb un espai de creació i un espai expositiu”.

Homenatge

La mostra és un repàs intimista a la trajectòria de Pere Formiguera. FOTO: Artur Ribera

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha estat l'encarregada de tancar l'acte. Ho ha fet, en primer lloc, recordant que “amb aquesta exposició es tanca l'Any Formiguera; un homenatge que hem volgut fer la manera del Pere”, destacant la serie de les caixes, present a l'exposició. “Ens recorda la importància de les petites coses”.

Pel que fa al centre, Conesa ha apuntat que “dotem a la ciutat d'un nou centre d'arts plàstiques, perquè creiem que això també hagués agradat al Pere, ja que volem provocar la inquietud creativa”.

Igualment ha destacat que “a Sant Cugat hi ha molt talent, i hi ha hagut una generació que ha estat determinant per a la ciutat i el país, i se'ls ha de reconèixer, i ha remarcat que “hem d'homenatjar però també formar nous artistes”.

Al pati interior del Centre d'Art Maristany, una taula amb dues cadires i un cafè, recorda els instants compartits amb el Pere Formiguera.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem