El Consorci de La Unió Santcugatenca ja té marc legal

Integrat per La Unió i l'Ajuntament, s'encarregarà de la gestió i explotació del nou equipament públic-privat de Sant Cugat

La proposta d’estatuts per al Consorci de La Unió Santcugatenca s'ha presentat aquest dimarts, 14 d'abril. Una proposta que es porta a Ple el dilluns 20 d'abril, que ha d'aprovar l’Assemblea de socis de La Unió, i que després passarà tot el procés d'exposició pública per ser aprovat definitivament al mes de setembre o octubre d'aquest mateix any.

Després de la seva aprovació definitiva, el Ple Municipal i La Unió Santcugatenca es comprometen a aprovar, en el termini de dos mesos, un Pla-programa Estratègic per a la gestió de l’immoble de La Unió Santcugatenca que inclogui: el pla econòmic, el pla de desemborsament, el pla d’obres de remodelació dels locals de La Unió, el pla d’etapes, el pla de manteniment i una declaració d’intencions sobre la tipologia d’activitats que es proposa realitzar-hi.

Aquesta proposta s'ha estat treballant des de fa un any i mig en la Comissió mixta de La Unió, formada per membres de La Unió i de l’Ajuntament de Sant Cugat, reunida setmanalment.

A punt per ser aprovats

La proposta d'estatuts s'ha presentat aquest dimarts, 14 d'abril. FOTO: C.Caballé

En els estatuts presentats es marquen les línies generals de treball i el grau de participació de les dues parts implicades d’aquest consorci públic-privat. El director d'àrea de Serveis a la Ciutadania, Xavier Fornells, ha explicat les línies generals d'aquest document, tot destacant que es preveu la constitució definitiva del Consorci a finals del 2015.

Igualment, ha apuntat que l'adjudicació de les obres per recuperar l'edifici es farà previsiblement per Festa Major, i que els treballs començaran durant el primer semestre del 2016.

El president de La Unió, David Pujol, ha apuntat que “ens trobem a la part culminant després d'un any i mig de signar el conveni de col·laboració que marcava els objectius”. De tot plegat n'ha remarcat que “al final, això és un equipament per a la ciutat”, destacant que beneficiarà a tots els santcugatencs.

Xavier Escura, regidor de Cultura, ha remarcat la feina feta durant aquest any i mig i ha destacat que “ara ja tenim marc jurídic i es va materialitzant la feina feta”. Amb tot, ha destacat que “ha valgut la pena” perquè “el retorn que tindrà això per a la ciutat no té preu”.

Objectius del Consorci

Entre altres objectius, el Consorci estableix el de gestionar l’equipament ubicat al carrer Anselm Clavé número 15-17, promovent la seva utilització per a activitats musicals, teatrals i altres arts escèniques tot preservant la memòria històrica i patrimonial de La Unió.

Igualment, s'ha de mantenir i potenciar les seccions, la vida social i ciutadana de La Unió, així com ser focus de la vida cultural i cívica santcugatenca. També es marca com a objectiu dinamitzar entitats i col·lectius de la ciutat que en un futur puguin disposar d’espais per a les seves activitats, previ acord del Consell General, així com promoure activitats musicals, teatrals i altres arts escèniques, fomentar la producció i representació de teatre d’afeccionats i professionals de proximitat, així com activitats culturals en general i de lleure.

A més, tant la Comissió Mixta creada anteriorment com el consorci que regirà aquests estatuts tenen com a missió acordar l’establiment de les condicions d’integració del Teatre La Unió, la Sala Clavé i els altres espais per a usos culturals i artístics tot mantenint la seva titularitat privada en el marc de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat, tot articulant mecanismes de coordinació i de gestió per a l’ús compartit públic-privat d’aquest equipament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem