El Festival Nacional de Poesia creix en espais i activitats

El certamen arriba a la 16a edició a Sant Cugat del 16 al 23 d'octubre

El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat arriba a la 16a edició aquest mes d'octubre amb l'objectiu "d'acostar la poesia a la ciutadania, esquitxant tots els espais de la ciutat". Així ho ha explicat Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, durant la presentació del Festival en el marc de la Setmana del llibre en Català a Barcelona aquest dijous, 8 de setembre.

Un Festival que enguany se celebra del 16 al 23 d'octubre, però que compta amb activitats paral·leles que s'estendran a la ciutat durant 15 setmanes. "El que volem és que la ciutat respiri poesia l'últim trimestre de l'any", ha aclarit Carmela Fortuny, tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat.

En total, més de 60 activitats, en 26 espais poètics a Sant Cugat. Un increment d'una vintena de propostes, i de 7 espais, respecte de la passada edició. Enguany, a més, el fil conductor del festival és la fotografia. És per això que la imatge que il·lustra el cartell és del fotògraf local Kim Manresa. Una imatge que mostra una mà, carregada de pigments. "Recorda la pols a la qual un dia tornarem, però mentre, volem omplir amb color, amb poesia, les nostres vides", ha aclarit Borràs.

El Festival Nacional de Poesia se celebra del 16 al 23 d'octubre  FOTO: Localpres

Tot i que l'activitat poètica a Sant Cugat començarà aquest dissabte, 10 de setembre, i s'estendrà fins al 15 de desembre, el Festival s'inaugurarà oficialment el 16 d'octubre, amb un acte al Teatre-Auditori a les 18 hores. Un espectacle que porta per nom ART, ideat per Manel Camp, i que retrà homenatge a l'obra i pensament de Ramon Llull.

Des d'aquest moment, recitals, exposicions i música ompliran la ciutat. "Volem que la poesia faci aliances amb totes les arts, per arribar a tots els públics", ha remarcat Borràs. Entre altres propostes, Jordi Bosch recitarà Pere Quart, Joan Dausà oferirà l'espectacle Entre poemes i cançons, o s'homenatjarà Ventura Ametller.

Un dels actes centrals serà la Nit de poesia, que se celebrarà el 20 d'octubre al Teatre-Auditori a les 21 hores. Un espectacle, dirigit enguany per Pau Carrió, amb diferents poetes d'arreu del territori, música de Clara Peya, i amb Pere Martínez a l'escenari, acompanyat del Cos de Dansa de l'Esbart i Laia Santanach.

L'acte de cloenda del festival serà el diumenge, 23 d'octubre, a les 12 hores, al Celler Modernista. L'acte, conduït per Laura Borràs servirà per repassar la trajectòria de Pere Gimferrer.

La presentació del festival ha finalitzat amb la lectura poètica de Gabriel Ferrater per part de l'actriu Sílvia Bel. El poeta Jordi Lavina, que participarà de la Nit de Poesia, ha recitat alguns dels seus propis versos per cloure l'acte.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem