El Gall de Carnaval ja regna a Sant Cugat

La presa de poder i el pregó ha donat el tret de sortida a quatre dies de festa a la ciutat

El gall del penell ja ha tornat a baixar del cimbori i, com cada Carnaval de Sant Cugat, des de fa tres, ha pres el poder de la ciutat autoritzant els santcugatencs i santcugatenques a gaudir de quatre dies de gresca i disbauxa. Des d'aquest dijous, 4 de febrer, i fins al diumenge dia 7, és Carnaval de Sant Cugat.

A les 19.30 hores, la plaça d'Octavià s'omplia al ritme de batucada i cassolada de santcugatencs que no s'han volgut perdre la crida del Gall de Carnaval. Ben puntual, ha deixat el cimbori per arribar a la plaça. La sorpresa: Ja gairebé té totes les plomes.

El Gall ha baixat del cimbori FOTO: Artur Ribera

Des d'aquí, ha convidat els assistents a acompanyar-lo fins a la plaça de la Vila per prendre el poder de la ciutat. Un cop a la plaça, aquest any el Gall ha entrat a l'Ajuntament, i, sense passar el control de seguretat, "perquè això pitaria fins al dia del judici final", ha arribat fins al balcó de la casa consistorial.

Després de cridar l'alcaldessa, Mercè Conesa ha sortit al balcó per lliurar-li el ceptre i, d'aquesta manera, el poder de la ciutat al Gall, o, el que és el mateix, al poble de Sant Cugat.

Ja regna a Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

Empoderat, i enmig d'un ambient festiu, el Gall ha pronunciat el pregó de Carnaval, destacant, en primer lloc, les "glòries locals". No han faltat les al·lusions a la propietat del Monestir, ni al "fantasmagòric Museu de les Matemàtiques" o als judicis que envolten Torre Negra.

"Tenim el copy right del dret a decidir, i si no que ho preguntin als de Valldoreix, que ho volen decidir tot", ha ironitzat el Gall, i també s'ha referit a les estacions de tren. "En tenim més que ningú, encara que siguem els que més fem servir el cotxe de tota l'àrea metropolitana!", ha sentenciat.

El pregó ha recordat les 'glòries locals' FOTO: Artur Ribera

Després de les al·lusions als polítics, transparència de l'Ajuntament, i batejar el 2016 com l'any "dos mil sexe", el Gall de Carnaval ha emplaçat els santcugatencs a gaudir de la festa.

Carnaval de Sant Cugat

La festa continua fins diumenge FOTO: Artur Ribera

L'activitat continuarà divendres amb el Cercatasques, que començarà a les 19.45 hores a la plaça de Barcelona. Des de la Comissió s'anima a tothom a disfressar-se com a participants de la popular Marxa Infantil. Els tiquets per participar-hi costen 14 euros i inclouen 6 cerveses, un pinxo, 1 entrepà i 1 obsequi. Si s'adquireix aquest tiquet junt amb el del ball de dissabte, el preu és de 20 euros.

Dissabte, les Gitanes tornen a ser les protagonistes del matí amb les cercaviles i el Ball de Gitanes a les 13 hores a la plaça d'octavià. Ja a la tarda se celebrarà el concurs de comparses. Com a novetat en aquest darrer punt, les comparses que s’inscriguin abans del 31 de gener de 2016 gaudiran d’un descompte en el preu de l’entrada del ball de nit.

El dia acabarà amb el Ball de Carnaval al pavelló municipal amb l'Orquestra Cimarron. El preu de l'entrada és de 8 euros, i els majors de 40 anys disfressats tenen descompte del 50%.

El diumenge és el dia dels més petits amb la celebració del Carnaval Infantil. El matí començarà amb una xocolatada a la plaça de Barcelona, i després de la rua de comparses infantils, es farà el pregó de Carnaval Infantil a la plaça d'Octavià. La festa finalitzarà amb el Ball de Gitanetes i animació infantil.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem