El nou número de la revista 'Gausac' es presenta amb nous articles santcugatencs

La publicació inclou, entre altres, el treball de recerca reconegut amb el Premi Manuel Vázquez Montalbán

El nou número de la revista Gausac, publicada pel Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat (GEL), s'ha presentat aquest dimecres, 15 de febrer, en societat. Ho feia descobrint els continguts que inclou el número 46-47 de la publicació i que inclou, entre d'altres, el treball de recerca premiat amb el Premi Manuel Vázquez Montalbán, sobre ocells de Sant Cugat.

Entre altres temes, inclou un treball sobre Pep Codó realitzat per Imma Pueyo, visites a Sant Cugat del segle XIX documentades per l'Associació Catalanista, o ressenyes d'exposicions i llibres amb marcat accent local. Uns continguts que ha presentat Domènec Miquel, director de la revista.

D'altra banda, la presentació al Xalet Negre també ha servit per donar a conèixer la nova publicació del GEL, Dossiers Santcugatencs. Una publicació que "permet obrir la revista Gausac a més continguts, diversificant així l'oferta", ha apuntat Jordi Casas, president del GEL.

Casas també ha aprofitat l'acte per reivindicar la tasca feta pel Grup d'Estudis Locals. "Aquest tipus de grups d'estudis locals són necessaris perquè fem cosetes que si les sumem, fan gruix i justifiquen la nostra existència", ha dit, apuntant, per exemple, la tasca feta per recuperar la propietat de la Casa Abacial i l'església del monestir, la preservació del patrimoni tecnològic i documental de Delphi, el fet d'escriure el llibre dels 40 anys de la Festa de Tardor, o l'encàrrec rebut d'ordenar l'arxiu de La Unió Santcugatenca.

Una tasca que també ha fet valdre la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny. Igualment, Fortuny, ha remarcat el fet que "ens agrada que ens expliquin coses, però també que quedin per escrit. És un projecte bonic que ens fa créixer com a ciutat", ha reivindicat.

Els autors del treball de recerca premiat han participat de la presentació. FOTO: C. Caballé

Més informació
 
Comentaris

Destaquem