El nou número de la revista 'Gausac' es descobreix a Sant Cugat

La presentació serà aquest dimecres, 3 de febrer, a les 19.30 hores, al Xalet Negre

El Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès (GEL) presenta aquest dimecres, 3 de febrer, un nou número de la revista Gausac, el 44-45. Ho fa a la sala d'actes del Xalet Negre, a les 19.30 hores, en un acte en què també es lliurarà el 2n Premi Gausac al compromís cultural.

Un reconeixement bianual que es va lliurar per primer cop fa dos anys, coincidint amb la celebració del vintè aniversari de la revista, i que distingí el seu director, Domènec Miquel, per tota una trajectòria vetllant per la història.

El primer número de la revista Gausac es va presentar el 22 de gener del 1993. Des d’aquell moment es va fixar l'estructura que manté, gairebé intacta, avui dia. D'una banda, l’apartat "Estudis", que constitueix el gruix de la revista i en el qual es publiquen els estudis relacionats amb l’àmbit d’interès del Grup d’Estudis Locals.

La resta de la revista consta de diferents apartats com "Patrimoni", "Documents", "Opinió", "Ressenyes" i "Notícies". Fins al 2005 s'editaven dues revistes cada any, i a partir del 2006 se n'edita una anualment amb numeració doble.

Gausac aposta per l'edició de números monogràfics, i des de l'any 2010 incorpora el premi Joan Auladell per a treballs de recerca de batxillerat, convocat juntament amb el Memorial Vázquez Montalbán.

La revista l'edita el Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès (GEL). Una entitat que va néixer l’any 1991 i que té com a objectiu primordial potenciar i difondre la investigació en els camps de les ciències socials i les humanitats en l’àmbit de Sant Cugat del Vallès.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem