El pas del temps i l'amistat dibuixen 'Nosaltres dos', de Xavier Bosch

L'escriptor ha presentat la seva darrera novel·la aquest divendres, 24 de març, a la sala d'audiovisuals del Monestir plena de gom a gom

L'escriptor Xavier Bosch ha presentat a Sant Cugat el seu darrer llibre, Nosaltres dos, aquest divendres, 24 de març. Un llibre que neix "fruit de la desesperació després de la mort fa dos anys del meu millor amics, Francesc Garriga", ha explicat, afegint que "quan va morir, acabava d'escriure Algú com tu, que parla de cinc dies de passió, i vaig pensar que sobre els sentiments hi ha molt per dir encara. Aquest cop, està més enfocada cap a l'amistat".

Nosaltres dos presenta dos personatges en tres moments diferents. Una història sobre l'amistat que vol donar el personal punt de vista de l'autor a la pregunta de si "és possible l'amistat entre un home i una dona".

L'autor ha estat acompanyada per l'editora Ester Pujol FOTO: Ale Gómez

El Kim i la Laura, ell un jove despreocupat de Barcelona, i ella una jove humil i vitalista, de Banyoles. Dos personatges que es coneixen a la Universitat Autònoma, es retroben quan tenen 35 anys, i un altre cop quan en compleixen 50.

Un relat que li permet a l'autor parlar del pas del temps. Un pas del temps que també es reflecteix amb l'hotel que regenta la família del Kim. "L'hotel em serveix com a metàfora del pas del temps", ha afirmat Bosch.

La sala d'audiovisuals del Monestir s'ha quedat petita FOTO: Ale Gómez

Durant la presentació, organitzada per Òmnium Sant Cugat i el TOT Sant Cugat, el patrocini d'AMAT Immobiliària i la col·laboració del Museu de Sant Cugat i l'Ajuntament de Sant Cugat, l'autor ha estat acompanyat per la seva editora personal, Ester Pujol.

Pujol ha descrit Nosaltres dos com "una novel·la que emociona". De l'estil de Bosch n'ha dit que "després de 8 obres podem dir que té una veu pròpia; que el text que hi ha aquí dintre sols el podia haver escrit ell". Entre els segells de Bosch, n'ha destacat el bon gust i la precisió en els detalls. "És un gran observador, amb bon ull de periodista, que l'ajuda a descriure llocs i situacions", ha remarcat.

"Hi ha una gran autoexigència per part de l'autor perquè resulti un plaer per al lector", ha destacat també Pujol, acabant la seva intervenció lloant la seva valentia "a l'hora d'ensenyar emocions".

El llibre està a la venda a les llibreries FOTO: Ale Gómez

Abans de finalitzar la presentació, que ha fet que la sala d'audiovisuals del Claustre del Monestir es quedés petita, Bosch ha recordat el comentari d'un lector sobre el llibre. "Em va dir que hi ha tres abraçades importants al llibre, i és veritat". Amb això ha emplaçat els assistents a abraçar-se més, explicant els quatre beneficis de fer-ho. "És bo per al cor; redueix l'estrès i l'ansietat i, per tant, produeix tranquil·litat i benestar; redueix la pressió arterial; i millora el sistema immunitari", ha dit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem