La rosa vermella i Xavier Bosch, grans triomfadors de Sant Jordi

Els escriptors locals i la tradicional rosa vermella han estat el més demandat pels santcugatencs aquesta diada

Els escriptors santcugatencs i la tradicional rosa vermella han estat els preferits pels santcugatencs aquesta diada de Sant Jordi, com ara Xavier Bosch, J. R Armadàs o Josep Maria Vallès. Els escriptors locals han rebut el reconeixement per part dels lectors de Sant Cugat, que han triat les seves obres alhora d'escollir el llibre per regalar, o regalar-se, aquest Sant Jordi.

"Ha arrasat Xavier Bosch, ha funcionat molt bé el llibre de Maria Dueñas, s'han acabat els David Trueba, els Ferran Torrent i els Sílvia Soler. El llibre de Josep Maria Vallès ha funcionat molt bé. En general tot bastant distribuït", ha explicat al TOT Sant Cugat Ferran Ponton, d'El Celler de Llibres. "Els santcugatencs més venuts han estat J. R Armadàs, Xavier Bosch i Josep M. Vallès".

Pel que fa a les roses, els santcugatencs tenen ben clara la seva preferència i es decanten per la tradicional rosa vermella, símbol de la sang del drac que va envestir el cavaller Sant Jordi, tal com explica la llegenda. "Hem triomfat molt amb els rosers petits i amb la nostra rosa típica, que és la rosa vermella", afirma Susana Sibis, de la floristeria Jardinarium.

Com cada any, els carrers de Sant Cugat han viscut, des d'aquest dijous al matí, la tradicional diada de Sant Jordi. Roses, llibres i santcugatencs passejant han estat els protagonistes del dia.

Tot i això, el punt àlgid d'aquesta festa ha estat a mitja tarda, als voltants de la plaça d'Octavià, on s'han concentrat la majoria de parades de roses i les parades de les llibreries de la ciutat. Aquest any hi ha hagut un total de 70 parades de roses i llibres a la plaça d’Octavià i el seu entorn, 16 de les quals eren exclusivament de roses.

Les activitats del dia

Joves han muntat les seves parades i han omplert els carrers de música. FOTO: Artur Ribera

A part de les parades de roses i llibres hi ha hagut una sèrie d'activitats organitzades per les entitats i associacions santcugatenques.

La Cultural ha organitzat diferents activitats durant tot el dia. També s'ha fet l’Urban Cluster Market i el Food Trucks. Cap al vespre s’ha inaugurat La Cultural amb un concert de latin jazz, amb Felix Ramos i Maria Garcia.


La plaça de Sant Pere ha estat l’escenari de la degustació de mercat, i la plaça de Pep Ventura també ha acollit l’Únics Fashion Market.


L’Esbart Sant Cugat ha ballat a la llotgeta del Monestir, i el Claustre del Monestir ha acollit De dracs i altres animals fantàstics, mentre Can Ninot ha portat, a la plaça de Pep Ventura, el conte La llegenda de Sant Jordi.


La plaça de l’Om ha sigut l’escenari de la lectura pública de poesia “A tota veu!”, i al mateix escenari s'ha fet una ballada de sardanes.


La jornada finalitza amb el tradicional Concert de Sant Jordi de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

Els llibres santcugatencs

De bon matí les llibreries ja acollien els primers compradors. FOTO: Artur Ribera

Les llibreries han presentat fins a un total de 46  títols d'autos locals, publicats aquest any. Entre ells Som una nació europea, de Raul RomevaEscac al poder, de Roger TugasPolítics a la carta, de Josep M. Vallès; Els crims nostrats, Col·lectiu, amb J. R. Armadàs i Marc CarretéAlgú com tu, de Xavier Bosch.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem