El Sant Cugat Fantàstic tanca quatre dies de cinema, terror i fantasia

Una trentena de títols per a tots els públics han acostat el gènere fantàstic i de terror als santcugatencs

La tercera edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat ha acabat aquest diumenge 18 de juny després de quatre dies d'activitats i projeccions d'aquest gènere cinematogràfic. "Fem una valoració positiva, creixem en públic i la gent ja s'ho apunta a l'agenda. És l'edició de la consolidació", ha celebrat el codirector del festival, Joan Ramon Armadàs.

Els cinemes de Sant Cugat han acollit el Sant Cugat Fantàstic, que ha programat més d'una trentena de títols entre curts i llargametratges. "Quan fem la tria, intentem trobar la màxima varietat possible: des d'una superproducció xinesa a pel·licules molt properes. Tenim des de terror dur a cinema familiar, perquè tot el públic trobi el que li agrada", ha destacat Armadàs.

Xerrades sobre sèries animades mítiques de la televisió, tallers infantils, literatura o teatre són altres activitats que s'han desenvolupat en el marc del festival. Un dels objectius és el públic infantil, "són els futurs compradors d'entrades de cinema i han de començar a educar la seva ment audiovisual i apreciar no nomes blockbusters".

Un dels moments més terrorífics és la Zercavila Zombie, amb un grup de cadàvers vivents recorrent els carrers de Sant Cugat. (Mira les fotos de la Zercavila Zombie).

Així ha acabat la tercera edició del Sant Cugat Fantàstic, "consolidat" i "amb corda per estona". Un gènere, el de terror i de fantasia, que Joan Ramon Armadàs veu "de molta qualitat a Catalunya", tot i que lamenta que les produccions catalanes no arriben a altres països.

Premis del Jurat

LLiurament de premis del Sant Cugat Fantàstic FOTO: Lali Puig
  • Millor Pel·lícula: Noctem de Marcos Cabotá.
  • Millor Director: Raman Hui per Monster Hunt.
  • Millor Guió: Enrique García, Kike Mesa, Salva Martos, Lluís Segura per Maniac Tales.
  • Mencions Especial: per Prevenge d’Alice Lowe
  • Millor Curt: Nerón de Marcos Cabotá.
  • Millor Director de Curtmetratge: Rubin Stein per Nerón. Millor
  • Guió de Curtmetratge: Jerónimo Rocha, João Miguel Real per Macabre
  • Mencions Especials: Zona 84 i Darrell.

Premis de la Crítica

  • Millor Pel·lícula: Maniac Tales per la seva originalitat en unir cinc relats de terror tots ells sorprenents i a la vegada la seva capacitat de crear un fil conductor entre les històries amb una posada en escena equiparable a la de grans produccions.
  • Millor Curt: Cavalls Morts d’Anna Solanes i Marc Riba per la seva creativitat en mostrar la cara fosca de les guerres des del punt de vista de la mirada innocent d’un nen.
El Sant Cugat Fantàstic ha deixat imatges com aquesta FOTO: Lali Puig

Més informació
 
Comentaris

Destaquem