El santcugatenc Jordi Cadena, Premi Jordi Dauder 2017 a la creativitat

Jordi Cadena és director, guionista i productor

La setena edició de Premi Jordi Dauder a la Creativitat en el Cinema Català de la Mostra de Cinema Llatinonamericà de Catalunya ha premiat al cineasta santcugatenc Jordi Cadena i a Francesc Betriu. L'entrega de premis tindrà lloc a Lleida durant la cerimònia d'inauguració de la 23a edició del certamen el 30 de març.

Aquest guardó que porta el nom del desaparegut actor i fidel col·laborador de les primeres edicions de la Mostra ha reconegut figures com Lluís Homar, Agustí Villaronga, Pere Arquillué, Pere Portabella, Emma Vilarasau, Mar Coll, Vicky Peña, Àlex Brendemühl, Carme Elias i Ventura Pons. D'altra banda, el programa de cinema de Radio 3, dirigit per Javier Tolentino 'El Séptimo Vicio', ha estat guardonat amb el Premi Ángel Fernández-Santos.


Jordi Cadena és un dels cineastes catalans contemporanis més importants. És director, guionista i productor, i va ser finalista dels premis Gaudí per 'Elisa K' (2010) i per 'La por' (2013). Després d'estudiar Dret i Periodisme va obtenir una beca de la Fundació Castellblanch gràcies a la qual va poder realitzar unes pràctiques en direcció a Varsòvia al costat de Krystof Zanussi. 


'La Senyora' (1987) va ser, però, la cinta que va col·locar el nom de Jordi Cadena al mapa de la indústria espanyola del cinema, traient a aquest cineasta de l'anonimat. Va ser el seu primer èxit comercial: estrenada a 22 països diferents, només a Espanya va recaptar més de 100 milions de pessetes. Aquest cineasta influït pel cinema de Godard i Antonioni, és actualment professor de Guió a la Universitat Pompeu Fabra.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem