El santcugatenc Xavier Bosch, desè premi Quim Regàs de periodisme

Reconeixement a la trajectòria professional "polièdrica" de Xavier Bosch

El periodista i escriptor santcugatenc Xavier Bosch ha guanyat el desè premi Quim Regàs de periodisme en reconeixement per la seva trajectòria professional en diferents formats, d'acord amb la valoració del jurat.

El jurat ha tingut en compte la trajectòria professional "polièdrica" de Bosch en diferents formats i gèneres, qualitats que "entronquen amb l'exigència i innovació" que va presidir la trajectòria de Quim Regàs. El premi, del qual el Parlament acull el lliurament des de la primera edició, va néixer el 2008 amb la voluntat de recordar la figura i l’obra del periodista Quim Regàs, i l’atorga un jurat integrat per professionals del periodisme que van col·laborar estretament amb ell.

Actualment, Xavier Bosch és columnista al diari Ara' del qual també és membre del seu consell editorial, i de Mundo Deportivo. En premsa, també va treballar a La Vanguardia i va ser director de l'Avui. Durant la seva trajectòria, ha estat a RAC1, on va presentar diversos programes com el Cafè Baviera i El món a RAC1; a TV3, on va dirigir els programes Un tomb per la vida, Aquest any cent i Àgora i anteriorment va ser un dels pioners de l'espai Alguna pregunta més? a Catalunya Ràdio.

Pel que fa a l'àmbit literari, és autor, entre d'altres, de Nosaltres dos (Columna), la novel·la en català més venuda en el darrer Sant Jordi, o Algú com tu, amb el qual va guanyar el premi Ramon Llull fa dos anys.

Els guardonats en les edicions anteriors del premi són Josep Cuní, Ramon Besa, Mònica Terribas, Eugeni Sallent, Òscar Nebreda, Jordi Cotrina, Gemma Nierga, Lluís Foix i Olga Viza. El guardó consisteix en una obra feta expressament per Joan Pere Viladecans.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem