El Teatre-Auditori celebra els seus 25 anys amb una desena d'activitats

Teatre, música, màgia i molt més són les propostes del 25 al 30 de setembre

El Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès celebra enguany els seus 25 anys d'existència a la ciutat. Un quart de segle que l'equipament vol festejar al costat de la ciutadania amb una desena d'actes entre els dies 25 i 30 de setembre. Actes majoritàriament gratuïts, per a tots els gustos i edats, en els quals destaca l'àmplia participació local a més de la varietat de les propostes.

La celebració començarà el 25 de setembre, coincidint amb la data de la inauguració, fa 25 anys, de la sala. En un acte institucional a les 19 hores, el crític d'arts escèniques Eduard Jener presentarà el seu llibre sobre la història de la sala i les propostes que ha acollit. Una presentació a la qual seguirà la lectura de XXV: Un quart de segle al servei dels públics, de Gerald-Patrick Fannon. Una lectura de la qual participaran Míriam Alamany, Marta Angelat, Jordi Bosch, Míriam Iscla, Carles Martínez i Joan Pera. Els parlaments institucionals tancaran la celebració.

Guillem Albà & La Marabunta tornaran a Sant Cugat el 27 de setembre a les 19.30 hores per protagonitzar la Festa dels 25 d'anys, i Carlos Núñez oferirà un concert participatiu, al costat de Brodas Bros, Brincadeira i diferents entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat el 28 de setembre a les 21 hores.

Dissabte, dia 29, serà el torn del teatre de proximitat a les 17 i les 19 hores. Quatre espectacles de 25 minuts oferiran als espectadors una proposta itinerant per diferents espais de l'equipament. Al Taller d'escenografia es podrà gaudir de Gioconda, de Gerald-Patrick Fannon; al sota-escenari Les Xandrines representaran Visquin els nuvis!; a la sala de màquines es representarà El darrer fill, de Siscu Ruiz; i a la sala escenari Emma Vilarasau representarà Dret a Gatera de Pere Riera.

El mateix dia, la música de Pavvla i Pulmon Beatbox sonarà al vestíbul del Teatre a partir de les 21 hores, mentre que la màgia serà la protagonista de diumenge a partir de les 11.30 hores. El Mag Lari, Gerard Borrell, Melanie i el Mag Selvin proposen una marató de màgia.

Un tret al cap, de Pau Miró, amb Emma Vilarasau, Imma Colomer i Vicky Luengo donarà el tret de sortida a la programació a la sala santcugatenca a les 19 hores. I el piano solo de Nelsa Baró al Vestíbul a partir de les 21 hores tancarà les propostes de la setmana de celebració de l'aniversari.

La celebració s'ha presentat al Taller d'Escenografia. FOTO: TOT Sant Cugat

La celebració s'ha presentat al Taller d'Escenografia. FOTO: TOT Sant Cugat



Una celebració que s'ha presentat aquest dimecres, 5 de setembre, al Taller d'Escenografia del Teatre-Auditori Sant Cugat. La regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, ha destacat que el "Teatre-Auditori és l'equipament cultural de referència de Sant Cugat, tant per les seves xifres, com pel fet de ser vertebrador i motor de la ciutat".

De la programació de la celebració, n'ha destacat l'àmplia participació santcugatenca, així com la voluntat d'arribar a tots els públics. I d'arribar-hi en tots els formats possibles. En aquest sentit, Pep Tugues, director del Teatre-Auditori, ha remarcat que "hem de celebrar els 25 anys amb tots els públics, en diferents espais, i amb els diferents formats".

Més info: El Teatre-Auditori desgrana una temporada espectacular per celebrar els 25 anys

En el mateix sentit, Solanellas també ha remarcat que gairebé totes les propostes són gratuïtes, a excepció del concert de Carlos Núñez i l'obra Un tret al cap. Tant les localitats com les invitacions per a la resta de propostes cal recollir-les a les taquilles del Teatre-Auditori, on aquest mateix dimecres s'han posat a la venda els abonaments de la nova temporada.

Més info: Surten a la venda els abonaments pel Teatre-Auditori

Una temporada de la qual Solanellas ha recordat que "totes les propostes fan referència a aquest aniversari de l'equipament".

 
Comentaris

Destaquem