Elisabet Franch tocarà el maig de 2016 al Carnegie Hall

La flautista santcugatenca, que recentment ha publicat el disc 'Gypsy Airs', guanya el primer premi en un concurs internacional d'instruments de vent

La flautista santcugatenca Elisabet Franch actuarà el pròxim 1 de maig a la sala de concerts novaiorquesa Carnegie Hall, una de les més prestigioses dels Estats Units. Franch ha estat guanyadora del primer premi al concurs International Woodwinds and Brass Competition 2015, un concurs per a instruments de vent. Franch ha rebut a més una distinció del jurat. "És una il·lusió molt gran. El fet de poder ser al Carnegie Hall dóna molta projecció. No m'ho esperava".

Franch rep aquesta nova distinció després de sortir a la venda el seu primer disc, que es titula Gypsy Airs. Íntegrament enregistrat al Teatre-Auditori, juntament amb el pianista Josep Buforn, el nou treball d'Elisabet Franch és el resultat del premi que va obtenir al Concurs Internacional de Música de les Corts aquest 2015. 

El primer disc, 'Gypsy Airs'

"Gypsy Airs (Solfa Recordings) fa referència a la primera fase de la meva carrera, en la que he estat molt fora de casa. La paraula gypsy serveix també per denominar la persona que viatja d'un lloc a un altre". A més explica Franch que una de les peces del disc és Aires Gitanos, de Pablo Sarasate.

El disc està format per 11 peces amb obres de Camille Saint-Saën, Benjamin Godard, Pietro Morlacchi, Donato Lovreglio, Pablo de Sarasate i Aram Kachaturian. "Hi ha peces franceses, italianes, alemanyes. Fins i tot una de les italianes la toco amb el piccolo (flautí)".

El disc està a la venda des de finals de novembre i ja s'han venut 180 còpies. El making off, publicat a Youtube, va obtenir 9.000 reproduccions en una setmana. La revista The Flute View ha inclòs el seu disc entre els 14 regals recomanats de la temporada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem