Elisabet Franch, guanyadora del XI Concurs Internacional de Música

La flautista s'ha endut el primer premi del concurs, el premi del públic i el premi especial d'enregistrament professional

La flautista santcugatenca Elisabet Franch ha estat la gran guanyadora de la XI edició del Concurs Internacional de Música de les Corts d'instrumental i cant, que s'ha celebrat aquest dissabte 30 de maig a l'Auditori AXA de Barcelona.

A la final del concurs, que comptava amb la participació de vuit finalistes, quatre instrumentistes i quatre cantants, Franch ha tocat dues peces 'Entr'acte' de Carmen de Bizet i 'Aires Gitanos' de Pablo de Sarasate, la darrera una peça "molt difícil tècnicament" segons la flautista.

Els premis

A la final Franch ha tocat dues peces. FOTO: Josep Maria Rebés

Després de l'actuació, s'ha fet l'entrega de premis. D'una banda, la santcugatenca s'ha endut el primer premi d'entre els quatre instrumentalistes.

A més, el públic assistent ha votat d'entre els vuit participants a la final. Votació que ha proclamat campiona a Franch, a qui li ha fet especial il·lusió aquest títol.

Elisabet Franch ha remarcat que "sabia que ho havia fet bé, i que ja no podia fer més, però el nivell era molt alt i no m'imaginava per res que guanyaria el del públic, m'ha fet molta il·lusió".

Finalment, Franch s'ha endut el premi especial d'enregistrament professional d'un CD amb la discogràfica Solfa Recording.

Un CD que ha d'enregistrar abans que acabi el 2015 i que pot comptar amb composicions pròpies o no. En aquest punt Franch ha remarcat que "he de pensar molt bé què fer, ja que m'ha sortit l'oportunitat de fer un CD que tingui cara i ulls i estigui ben fet".

A més la flautista santcugatenca ha guanyat 3.000 euros i la possibilitat d'oferir diversos concerts durant la temporada 2015-2016.

Properes cites

La santcugatenca enregistrarà el seu primer CD abans que acabi el 2015. FOTO: Cedida

Elisabet Franch porta un curs molt atrafegat entre els concerts i la seva tasca com a professora al Conservatori de Sabadell.

Durant tot el mes vinent, la flautista estarà amb la Banda Municipal de Barcelona.

Al uliol viatjarà a Itàlia per fer una masterclass i després anirà cap a Suïssa per rebre classes de James Galway.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem