Els artistes emergents tenen les esperances posades en el nou teatre de La Unió

La necessitat d’una sala alternativa a Sant Cugat

El TOT Sant Cugat organitzava una Taula rodona amb artistes emergents per conèixer quines alternatives els ofereix Sant Cugat. Una taula rodona en la qual van poder mostrar les seves inquietuds i necessitats, i també argumentar alternatives per facilitar la seva tasca.

Parlant d'arts escèniques, es va plantejar la possibilitat que el nou Teatre de La Unió doni resposta a les seves necessitats a l'hora de mostrar el seu treball.

“Bona part del pressupost de cultura es destina al Teatre-Auditori, i aquest està pràcticament tancat als artistes locals”, lamenten els actors santcugatencs. Un col·lectiu que reivindica el nou teatre de La Unió com a teatre alternatiu de la ciutat. “Esperem que no esdevingui una sala b del Teatre-Auditori, sinó que sigui un teatre més pròxim. Ara es reformarà i serà un lloc genial. El problema serà la gestió. Que escoltin les necessitats dels artistes locals”, reivindica Lanau.

Un espai que també hauria de donar resposta a les necessitats creatives del col·lectiu. “Invertim molt a formar-nos i després trobem que no tenim espais de creació, ni sous dignes, ni instal·lacions on mostrar la feina”, lamenta Vilarasau. Un aspecte que, com confia Lanau, hauria de solucionar la nova Unió.

Unes esperances que també es bolquen en la programació que ha d’acollir la nova sala. “A l’hora d’engegar projectes, que parlin amb els que estem dins del sector, perquè hi ha coses molt interessants que, si les programes, i les vas movent, funcionen. La sala alternativa de Sant Cugat funcionaria”, afirma Bosch.

“Tinc ganes de veure teatre emergent i alternatiu a la ciutat que em faci caure de cul a terra”, clou Lanau.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem