Els Castellers estrenaran local social i d'assaig el 2017

La colla santcugatenca suma esforços amb l'Escola d'Arquitectura i l'Ajuntament de Sant Cugat per fer-ho possible

Els Castellers de Sant Cugat emprenem, coincidint amb la celebració dels 20 anys de la colla, el projecte de construir un local d'assaig i social basat en la sostenibilitat econòmica i mediambiental, la innovació arquitectònica en el disseny i els materials, i la viabilitat en el model d’explotació.

 

Així ho han comunicat mitjançant un comunicat en què també apunten que el nou projecte el comparteixen amb l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) i l'Ajuntament de Sant Cugat.

 

Com destaquen, “les tres entitats pretenen culminar un projecte que sigui referent dins i fora del món casteller i posar els resultats obtinguts a disposició de la resta de colles castelleres del país”.

El projecte

El projecte del nou local casteller forma part d'una assignatura quadrimestral dels estudiants de 3r i 4t curs de l'ETSAV, i es divideix en tres fases: 1a fase (estudi), 2a fase (disseny) i 3a fase (execució).

 

En la primera fase els estudiants presentaran entre 5 i 15 projectes a partir de diferents estudis que es presentaran públicament el 16 de gener de 2016. La segona fase, la de disseny, recopilarà en un únic projecte les millors idees de tots els projectes presentats, en el qual hauran d'intervenir els Castellers de Sant Cugat per aportar les seves opinions i valoracions. El resultat d'aquesta fase és un projecte final, que en la fase d'execució, s'ha de convertir en la guia per assolir la construcció del local.

 

El nou local hauria de ser una realitat durant l'any 2017.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem