El Premi Literari Gausacs Amunt s'estén a tot el Vallès Occidental

La segona edició del certamen també s'amplia a la modalitat de poesia i a tota aquella temàtica vinculada a la cultura popular i tradicional catalana

Els Castellers de Sant Cugat han convocat la segona edició del Premi Literari Gausacs Amunt. Un certamen literari que s'estrenava coincidint amb la Diada Castellera de la colla al 2014 i que té per objectiu apropar la cultura tradicional catalana a tots els ciutadans del Vallès Occidental.

 

El concurs presenta enguany diferents novetats. La primera, l'ampliació de l'àmbit territorial del certamen a tot el Vallès Occidental. Igualment, s'afegeix la modalitat poesia a la de narrativa de la passada edició, i s'amplia el camp temàtic. D'aquesta manera, no sols s'admetran històries vinculades al món casteller, sinó vinculades a la cultura popular i tradicional catalana.

 

El termini per participar del premi s'obria aquest dilluns, 21 de setembre, i finalitzarà el dia 20 d'octubre. Els treballs han d'estar redactats en llengua catalana, han de ser inèdits i individuals, escrits amb ordinador, amb línies a doble espai i per una sola cara.

 

Les obres es poden presentar presencialment al local social dels Castellers de Sant Cugat, o per internet enviant un correu electrònic a premi.literari@castellersdesantcugat.cat. El veredicte es farà públic el dissabte 14 de novembre de 2015, a les 12 del migdia, a la seu de la colla castellera.

 

Pel que fa a les categories, se n'han establert cinc, distribuïdes en Infantil, Juvenil i Adults. La Categoria 1 correspon a 1r, 2n i 3r de primària; la Categoria 2 a 4t, 5è i 6è de primària; la Categoria 3 a ESO i la 4 a Batxillerat i cicles formatius. La Categoria 5 engloba els adults.

 

Les bases completes es poden consultar a la pàgina web dels Gausacs.

139 participants en la primera edició

Els premis de la primera edició es lliuraven el 15 de novembre. FOTO: Lali Puig

En la primera edició del Premi Literari Gausacs Amunt es van presentar un total de 139 relats. Era el dissabte, 15 de novembre, i en el marc de la Diada Castellera dels camises verdes, quan es coneixien els guardonats.

 

Uns premis que van recaure en Pere Bonastre de la categoria de1r, 2n i 3r de primària; Marc Hontoria de la categoria de 4t, 5è i 6è de primària; Berta Soler de la categoria Batxillerat i formació professional; i Charlotte Boillot de la categoria d'adults. En la primera edició del premi, la categoria de d'ESO quedava deserta.

Cartell del concurs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem