Els creadors demanen més accessibilitat als espais artístics de Sant Cugat

Llocs on mostrar el talent local

El TOT Sant Cugat organitzava una Taula rodona amb artistes emergents per conèixer quines alternatives els ofereix Sant Cugat. Una taula rodona en la qual van poder mostrar les seves inquietuds i necessitats, i també argumentar alternatives per facilitar la seva tasca.

La principal reivindicació dels artistes de Sant Cugat, en diferents disciplines, és disposar de més facilitats per mostrar el seu treball a la ciutat. “Això, com a ciutat, s’ho haurien de replantejar, perquè si tens grans artistes, potencia’ls, perquè no hagin de marxar a fora”, reivindica Vilarasau. “Està bé que es portin produccions de Barcelona, però no es pot oblidar la gent d’aquí que fa coses”.

Lanau, en el mateix sentit, assegura que es tracta d’un problema de comunicació. “Sí que es fan coses, que s’han impulsat des de la XCCP, però la gent no ho coneix. No saps ben bé com accedir-hi”. “Hi ha bons espais a Sant Cugat; un altre tipus de gestió faria possible que els artistes locals es donessin a conèixer”, defensa Llauradó.

Des de l’Ajuntament de Sant Cugat sí que es planteja als artistes la possibilitat de mostrar el seu treball. Un exemple, la primera convocatòria d’artistes, aquest 2017, per nodrir la programació temporal dels diferents espais expositius de la ciutat. Els projectes escollits en aquesta convocatòria han estat els dels artistes Núria Benet, Elara Elvira i Tayone, el col·lectiu Ruido Photo, Ester Pérez Berenguer, geganters de Sant Cugat i Caterina Almirall.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem