Els Diables tanquen una Encabronada molt participada amb un model ja consolidat

La pluja no va permetre que la celebració arrenqués divendres, i el Correfoc va ser multitudinari, un any més

Els Diables de Sant Cugat del Vallès han tancat aquest diumenge, 5 de maig, la cinquena edició de l'Encabronada, la festa del foc per excel·lència, amb un balanç molt positiu. Tot i que divendres va ser "un inici frustrat" com a conseqüència de la pluja que va obligar a suspendre els actes, "algunes coses les hem pogut recuperar, com el taller de percussió, o les bruixes, i el correfoc infantil juntament amb el de bèsties", subratlla Roger Ricart, president de la colla.

Una festa que ha estat àmpliament participada. "Dissabte hi havia moltíssima gent. No diria que estiguem sorpresos, perquè ja acostuma a haver-hi molta gent al correfoc, però sí que hi havia molta gent a tots els actes", ha apuntat, afegint que, a més, "va sortir tot quadrat i rodat, i sense cap incidència que en tinguem coneixement". "Sempre hi ha coses a millorar, o que volem fer d'una altra manera, però la festa, amb el model que ja vam fer l'any passat, funciona", ha destacat.

En aquest sentit, ha apuntat que ara toca "seguir apostant per la festa", mantenint en el model, però amb la mirada posada en la celebració dels 30 anys l'any vinent, quan "segur que hi haurà coses noves". Una festa consolidada, que "la gent ja l'espera", ha remarcat.

Correfoc de l'Encabronada. FOTO: Ale Gómez

La festa havia d'arrencar divendres, 3 de maig, amb el ja tradicional despertar del boc, entre altres propostes. La pluja, però, ho va impedir, i algunes de les activitats previstes es van traslladar a dissabte.

Més info: Anul·lat el despertar del Boc de l'Encabronada aquest divendres

La passejada més bestial a l'Encabronada 2019. FOTO: Ale Gómez

La passejada més bestial a l'Encabronada 2019. FOTO: Ale Gómez

Dissabte era el dia gran de la festa. Entre altres, es va poder gaudir de la passejada més bestial o el Percufoc. I com no, el gran correfoc de bèsties que cremava la nit santcugatenca. Cinc bèsties de foc van acompanyar el Boc de Can Vernet en el seu recorregut, que comptà també amb la participació dels diables infantils i joves, i que va finalitzar amb el bany de foc al parc de Ramon Barnils.

Més info: Les bèsties de foc cremen Sant Cugat

Els diablons s'estrenaven al Correfoc de l'Encabronada. FOTO: Ale Gómez

Els diablons s'estrenaven al Correfoc de l'Encabronada. FOTO: Ale Gómez

Ja aquest diumenge, pedalada per les llegendes, i música. Miquel del Roig ha estat un any més l'encarregat de tancar la festa més diabòlica de l'any a la ciutat.

Jornada "Fem barri!" al barri del Monestir-Sant Francesc. FOTO: Ale Gómez

 
Comentaris

Destaquem