Els Geganters organitzen la XXIII Trobada Comarcal per celebrar els seus 30 anys

La cita serà el 28 de maig a Sant Cugat del Vallès i aplegarà més de 80 figures

Els Geganters de Sant Cugat celebren el seu 30è aniversari el cap de setmana del 27 i 28 de maig organitzant la XXIII Trobada Comarcal de Gegants del Vallès. Una cercavila que forma part de les tres que la colla organitza amb motiu del seu aniversari.

Una trobada que s'emmarca en un seguit d'activitats durant el cap de setmana amb l'objectiu de donar visibilitat a la colla a la ciutat coincidint amb els 30 anys del bateig del Joan i la Marieta. Així ho han explicat el cap de colla i president de l'entitat, Ramon Bruguera, i la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, aquest dijous, 18 de maig. Una presentació que també ha servit per presentar el cartell de la trobada, obra de Sergi Alegre, estudiant de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat.

L'activitat gegantera començarà a Sant Cugat el dissabte 27 de maig recordant l'apadrinament de fa 30 anys per part dels gegants de Rubí. A les 12 del migdia es concentraran ambdues colles a la plaça d'octavià, i des d'allà iniciaran una cercavila fins al Casal Torreblanca.

La Trobada comarcal se celebrarà el diumenge, dia 28, que aplegarà a la ciutat una trentena de colles d'arreu del territori amb unes 80 figures que desfilaran per la ciutat. Durant la trobada hi haurà dues cercaviles que començaran a les 11 hores a Coll Favà i finalitzaran a la plaça d'Octavià.

Aquest és el segon cop que Sant Cugat organitza la trobada comarcal. El primer va ser per celebrar els 25 anys de la colla. "Ens fa molta il·lusió, perquè ens va quedar el regust amarg l'altre cop del mal temps que ens va fer tenir una cercavila amb presses", ha apuntat Bruguera.

Les activitats es presentaven el 18 de maig  FOTO: C.Caballé

De les activitats, Bruguera ha destacat el fet que, en dos mesos, la colla haurà organitzat tres cercaviles a la ciutat. "Vam començar amb la cercavila d'escoles, acollirem la trobada comarcal, i després organitzem la trobada gegantera de Festa Major", ha concretat. Una trobada, la de Festa Major, de la qual també se n'ha conegut el cartell anunciador, obra de Maria Vendrell, també estudiant de l'Escola Municipal d'Art.

Uns cartells fruit de la col·laboració entre l'escola i la colla. "Com a escola és un plaer col·laborar amb les activitats que s'organitzen al poble", ha remarcat Lluís Sallés, professor del centre.

D'altra banda, coincidint amb la celebració de l'aniversari, es reeditarà el conte d'en Joan i la Marieta. Un conte editat l'any 2007 amb motiu del vintè aniversari de la colla que ara s'actualitzarà amb una part de còmic, i un annex de vocabulari geganter, com ha explicat el cap de colla. Igualment, s'ha fet una camiseta commemorativa que ja van estrenar els membres de la colla durant la cercavila d'escoles.

El cap de colla també ha recordat el concurs fotogràfic a Instagram per celebrar que en Joan i la Marieta fan 30 anys. Les fotografies pujades a la xarxa hauran de portar el títol "30 anys de gegants a Sant Cugat". Durant la trobada, s'hauran de penjar amb l'etiqueta #trentanysdegengants.

Tancarà la celebració una exposició gegantera al mes d'abril a la Casa de Cultura. Una mostra que serà "un homenatge a la colla, i que té voluntat d'acostar el món geganter a la ciutat", ha afegit.

Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, ha fet valdre la tasca feta per la colla i el seu valor familiar i intergeneracional. Igualment, ha agraït la seva tasca de representació de la ciutat, anunciant que al mes d'octubre els gegants acompanyaran la delegació santcugatenca que viatjarà a Alba per commemorar el desè aniversari de l'agermanament amb la ciutat italiana.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem